groep3 kermisrit

Zondagvoormiddag was er weer een kermisrit ter gelegenheid van Weeldestraat Kermis.

Motard voor alle werk Jan Versweyveld, in Poppel en omstreken ook bekend als King Kong was vrijwillig begeleider voor groep C en stuurde ons dit korte verslag. Ook enkele foto's van de andere deelnemers zijn toegevoegd.

 

17 deelnemers in groep C.

Er waren 17 deelnemers die werden begeleid door 4 plaatselijke motorrijders. De groepen "A" en "B" werden samengevoegd. Dit omdat de wet zegt dat 'n begeleide groep minstens 15 en maximum 100 fietsers mag tellen. Van groep A & B kan ik weinig zeggen, met hen reed ik niet mee. Bij de "C" groep beleefden we 'n kleine valpartij maar zonder letsel, even ketting terug op de fiets, nog vlug het zand afkloppen en we konden verder.

 

Omleidingen genoeg.

groep3 kermisrit2We hadden verschillende keren een omleiding, dit begon al in Weelde statie met de herinrichting van het gevaarlijke kruispunt. Iets verder kwamen we echter al gauw aan de tweede omleiding, dit nog voor Merksplas. Maar in Beerse was het helemaal prijs, omleidingen, bruggen afgesloten + een braderij.... Maar door de ervaring van de motorrijders, en met behulp van de GPS werd alles vlekkeloos aangepast.

 

De rit verliep verder vlotjes zonder problemen. Ondanks er veel regen was voorspeld hadden we toch slechts de laatste 3 kilometers een beetje regen. Eenmaal binnen in de tent van het kermiscomité gingen buiten de hemelsluizen open. Maar wij zaten toch binnen met ons drankje en de tombola met de door de plaatselijke middenstand geschonken prijzen kon beginnen.

 

A & B GROEP

IMG 3643

Zoals hierboven aangehaald reden de twee snelste groepen dit jaar samen. De begeleidende motards van deze groepen hadden daarop aangedrongen omdat ze anders niet conform de wet zouden moeten opereren. De snelste fietsers deden het dus ietsje minder, de anderen deden extra hun best. Alles verliep naar wens, zo goed zelfs dat er namens de motards, professionele mobiele seingevers nota bene, een bedankje was voor het voorbeeldige gedrag van de fietsers. Het moet hier wel gezegd dat ook de motards zelf uitstekend hun taak volbrachten.

Op 1 enkele lekke band na werden in deze samengevoegde groep, ruim 50 man sterk,  ook geen incidenten gemeld. Jammer dat de slechte weersvoorspellingen en de buien in de vroege ochtend heel wat fietsers thuis hielden. Volgend jaar krijgen die van het kermiscomité hopelijk beter weer, het is hun gegund.

 

IMG 3639IMG 3646Fotoreeks : Kermisrit St Jan 2016 (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren