1 IMG 6199 
Op de dag van Allerheiligen blijven sportievelingen naar de Noorderkempen afzakken voor de jaarlijkse veldtoertocht van WTC De Rappe Wielen en de Ravelse Sportdienst. 
Ook editie 21 was weer zeer geslaagd. 
 

Bijna 1.200 rijders schrijven in voor deze Indian Summer Toer.

 
Liefst 1176 mountainbikers passeerden de inschrijftafel, onder hen zowat 100 kinderen. En dat ondanks de vooraf aangekondigde concurrentie van ondermeer de zeer nabije wielerclub uit Hilvarenbeek.
 
Het najaarweertje was ongekend, de temperatuur piekte op de middag net boven de 20 graden. Ook vorig jaar was 1 november trouwens zomers. Maar het succes heeft deze “Rondom Weelde” zeker ook te danken aan zijn goeie reputatie. In de loop der jaren is immers duidelijk geworden dat vele sportievelingen deze dag lang vooraf aanstippen in hun agenda.
 
1 IMG 3112 001 
 

Deelnemers uit alle windstreken.

 
Ook nu kwamen de fietsers uit alle windstreken. Naast de vele lokale rijders werden er door anderen toch weer flink wat kilometers met de auto gereden alvorens ze in Weelde konden starten. Zo kwamen mensen opduiken uit Westende, Londerzeel, Nieuwkerken Waas, Kruibeke en het Nederlandse Delft, om er maar enkelen te noemen. En steeds weer was hun uitleg dezelfde…het is hier zo lekker fietsen. Onze bossen en natuur blijven echt wel een grote aantrekkingskracht hebben, ook bij MTB’rs. De boswegen, de dreven en de single-tracks lagen er vanwege het droge en veelal zonnige weer van de laatste dagen fantastisch bij. De vele bossen waren werkelijk een paradijs om door te fietsen met op de achtergrond een palet van prachtige herfstkleuren… wonderschoon !  
 
1 IMG 3149 001
 

Geen incidenten gemeld, slechts één onfortuinlijke deelnemer breekt sleutelbeen. 

 
Deze uitstekende condities brachten ook mee dat er zich amper incidenten voor deden.  Het noodnummer bleef letterlijk onaangeroerd. Al kregen we achteraf wel te horen dat toch een deelnemer zijn sleutelbeen brak. Dat was dan ook de enige smet op deze prachtige dag.
 
1 IMG 3156 001 
 

Enkel lovende reacties.

 
De reacties na afloop waren weer deugddoend voor de grote groep helpers aan deze toertocht. Niet alleen ter plaatse bij een welverdiend en vaak ook fris glas op het zomerse terras naast de velden van KSK Weelde, maar ook via de diverse mountainbike-forums haalden velen de loftrompet boven. Het bosrijke Ravels, het attractieve ATB-Kempen parcours in het Ravelse sportpark, de bossen van Reusel-de Mierden en de passage door gebied Den Utrecht werden meermaals bejubeld. 
 
1 IMG 3179 001
 

Dank aan alle deelnemers en helpende handen.

 
Het bestuur en de leden van De Rappe Wielen willen via deze dan ook vele sportievelingen bedanken voor hun komst, zeker de grote afvaardigingen van de plaatselijke clubs MTB/WTC Den Eel, de Powerbikers, de Vrienden van het IJsklokje, ATB Kempen, de BMX Devils, de Poppelse wielerclub, die van Onze Hoop Oud-Turnhout en van Katena uit Turnhout. De organisatie kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, de familie M. Leemans, de familie A.Sels, Jeanne, Maria, Ann, Linda, Simonne, Jeannine, Denise, Sergio en Lennert en de fotografen van RAWEPO. Merci allemaal, ook diegenen die we per toeval over het hoofd zagen. De volgende en 22ste uitgave volgt op dinsdag 1 november 2016. Schrijf maar op dat het ook dan weer oké zal zijn ! 
 
Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 
fotograaf

fotoreportages : 

Passage Hoogeindse Bergen ( © André Vermeeren 881 foto's)
Passage ATB Parcours Ravels ( © Luc Jansens 1042 foto's)
Sfeerfoto's Kantine en bevoorrading ( © Patrick de Rijk 86 foto's)
 
 
1 IMG 3174 001
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren