Ravels Eel kermisrit 2015 heading

De "Eelse" wielertoeristen van MTB/WTC Den Eel organiseerden afgelopen zaterdag weer een fietstocht voor wielertoeristen ter gelegenheid van de plaatselijke kermis. Deze rit, aan zijn zesde jaargang toe, is intussen uitgegroeid tot het aanzet van een wielerweekend waarbij op zondag een wedstrijd voor juniores op het programma staat. Daarover berichtten we jullie trouwens elders.

Kermisrit Eel_3De weergoden kwamen dit jaar wat roet in het eten gooien, want voor aanvang gingen de sluizen even open boven Ravels en omstreken. Toch weerhield dat de meesten niet om toch te gaan fietsen, er kwamen nog bijna 120 sportievelingen opdagen. Van alle clubs gaf een delegatie acte-de-presence en dat aangevuld met een aantal individuelen.

Kermisrit Eel_4Begeleid door professionele motards werd er in twee groepen van start gegaan. Groep 1, zo'n 70 man sterk, ging op pad voor een route van 85km aan zowat 30 km/u, de overige 50 (waaronder heel wat vrouwelijk geweld) vormden groep 2 en reden zo'n 75km aan 28 km/u. Beide omlopen doorkruisten de Noorderkempen, passeerden ondermeer Arendonk, Schoonbroek, Tielen, Vosselaar, Beerse, Merksplas en Zondereigen om zo via Weelde terug te keren naar het oudste cafe van Den Eel.

Kermisrit Eel_5De organisatie was weer dik in orde en bij een goed glas werd er achteraf nog duchtig nagekaart ! Tot volgend jaar.

Kermisrit Eel_6Kermisrit Eel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren