IMG 6779Gisteren werd op het ATB parcours aan het fietssportpark in Ravels de derde ATB Cross wedstrijd gehouden.

Terwijl enkele tientallen BMX' ers zich alvast warm draaiden voor de wedstrijd die zij daar vandaag met honderden onder elkaar gaan betwisten moest ATB Kempen het gisteren voorlopig stellen met 150 actieve mountainbikers. Als deze jongeren op latere leeftijd allemaal gaan doorstoten naar het mountainbiken gaat het nog druk worden aan de Raaftuinweg. Elke donderdagavond vanaf 18.00 H kan u gratis komen genieten van enkele reeksen wielersport van de bovenste plank, iedereen is welkom.

Dat ook het ATB Cross programma steeds populairder wordt hoorden we aan de deelnemers die van heinde en verre, uit België en Nederland naar de verschillende manches komen afgezakt om zich te meten met hun vrienden op de verschillende omlopen.

IMG 6628IMG 6488Dat de jongens van ATB Kempen een voordeeltje hadden opgebouwd door hun kennis van de technisch veeleisende omloop kunnen we niet wegcijferen, maar toch was het geen veni - vidi- vici verhaal. In de D klasse waren er zelfs teleurstellend weinig plaatselijke helden die het waagden om aan de start te verschijnen. De enkelen die dit wel deden lieten al wel dadelijk van zich spreken, de twee eerste plaatsen waren voor de ATB'ers. Tom Vaerten was de beste voor Kim Van Gool, ze waren slimmer dan de eerste aanvaller die later de man met de hamer tegenkwam die verdekt stond opgesteld. Enkele andere clubleden moesten wel achteraan starten omdat dit reglementair is bepaald, maar ze konden dan ook terugblikken op enkele mooie inhaalraces die de deelname al meer dan waard maakten. Volgend jaar zouden er toch meer plaatselijke vedetten in spé moeten kunnen starten.

IMG 6686De C klasse waar we naar uitkeken, leverde een fel duel voor de drie podiumplaatsen van evenveel ATB rijders, uiteindelijk nipt gewonnen door Kim Van Vugt die zijn laatste pijl had bewaard voor zijn eindschot aan de plaatselijke Muur van Hoei. In de voorlaatste bocht waande men Kim nog in een verloren positie maar met een verbluffende inspanning in de laatste klim pakte hij toch nog de zege voor ATB clubrijders Raf Holten en Mathieu Michel. Onder alle reeksen was de C klasse het grootste slagveld met liefst 8 DNF's onder 46 startende rijders. Zelfoverschatting van de conditie of fietsproblemen ..... we hebben het niet gevraagd.

IMG 6841IMG 6842Ook in de B klasse was de overmacht van ATB Kempen groot, Slechts één enkele vreemde eend kon zich tussen de eerste 7 rijders plaatsen. Het was wel vlug duidelijk dat Jeroen Nuydens en Lars Ooms de lakens onder elkaar zouden gaan verdelen, Rudi Franck had zijn start een beetje gemist en moest enkele lastige tegenstanders eerst pareren en toen waren de jonge vogels al gevlogen. De oude rotten ( zeker niet letterlijk bedoeld) Bartels en Meulders moesten al sir jonge geweld laten gaan, Victor M probeerde in het prille begin wel onmiddellijk een kloofje te slaan maar dit mocht net baten, terwijl John M al blij was dat het met zijn verkoudheid eindelijk de betere kant op gaat. Hij hield dan maar de familie eer hoog want Tom M was al onmiddellijk uitgeschakeld door fietspech.

Na enkele slapeloze nachten van onze nieuwbakken vader van de kleine Zoë, stonden we ervan versteld dat Kris Stappers toch nog de zevende plaats kwam opeisen als 6e in het rijtje ATB'ers.

Hoewel de grote kanonnen in de A Klasse door hun goede startposities kunnen rekenen op het voordeel van de regelmaat waren er toch ook in deze topklasse enkele ATB'ers die met torenhoge ambities aan de start kwamen. Onder hen Sander van Dongen, Mike Lambregts en in hoge mate ook Erik Klaassen die de laatste weken zijn uitzonderlijke conditie aan het verzilveren is en de overwinningen in de donderdag avondritten aan elkaar rijgt. In mindere mate keken we uit naar de prestatie van Sven Berghmans die nog altijd op zoek schijnt naar zijn beste vorm.

Guido Verhaegen en Danny Sleeckx waren onklopbaar maar het derde hoogste podiumtrapje was voor Sander van Dongen in de A klasse, een mooie prestatie voor de Weeldenaar. Jammer dat Erik Klaassen werd gestopt door een valpartij, samen met Sander hadden beiden misschien de twee leiders nog kunnen bedriegen. Door de slechte startplaats had Erik echte onnodig veel risico's moeten nemen om zich naar de kop van de wedstrijd te rijden en kwam uiteindelijk ten val. Hij kon de schade nog beperken maar was toch ontgoocheld met zijn vierde plaats voor Mike Lambregts en Marc Van Loon, de organisator van ATB Cross.

Deze derde editie was duidelijk een schot in de roos, veel zon, veel publiek en vooral veel gezonde sportiviteit op enkele uitzonderingen na die onderstrepen dat naast het recreatieve ook de prestaties belangrijk zijn.

pdfATBCROSS2102_UITSLAG.pdf594.73 KB01/07/2012, 10:32

WEGENS RUIMTEGEBREK STAAT DE FOTOREPORTAGE VAN DE ATBCROSS OP DE SERVER VAN RAWEPO.BE : FOTOREPORTAGE RAWEPO.BE

FOTO'S :   © RAWEPO.BE /  STIJN TIMMERMANS

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren