20121101 VTT_Weelde_1nov_019De inmiddels 18de editie van de jaarlijks op 1 november terugkerende veldtoertocht “Rondom Weelde” kreeg dit jaar te kampen met weersvoorspellers die al dagen geen al te goede hoop gaven voor de dag van Allerheiligen. Uiteindelijk liep het zoals gewoonlijk anders en kreeg men in Weelde een behoorlijk herfstweertje en slechts even wat regen tussen 10 en 11 uur. Maar toch hadden sommigen van te voren al andere plannen gemaakt zodat een benadering van het deelnamerecord van vorig jaar er niet in zat.

De organisatie, WTC De Rappe Wielen ism de Sportdienst van Ravels, zag toch weer 1250 deelnemers de inschrijftafel passeren. Uit de gescande vergunningen en de daginschrijvingen konden ze opmaken dat er weer vanuit alle streken werd afgezakt naar de Noorderkempen. Toch kwamen er deze keer bijzonder veel rijders uit eigen gemeente en regio opdagen. De anderen kwamen van Lummen, Overpelt en Balen over Aartselaar, Borsbeek, Kontich, Ekeren, Stabroek en Essen en ook uit Nederland. Rijsbergen, Etten-Leur, Oosterhout, Breda en Diessen kregen we te lezen op de biljetten. En er was weer veel volk uit Baarle-Hertog-Nassau en Ulicoten.

Het parcours had goed weerstaan aan de buien die enkele dagen van te voren het weerbeeld bepaalden. Slechts op enkele stroken moesten de meesten hun turbo opendraaien om op snelheid te blijven. Verder was het genieten van de mooie natuur en bossen die onze gemeente rijk is. De reacties op mountainbike forums als bijvoorbeeld  www.mountainbike.be waren weer lovend en hartverwarmend voor de organisatie. Er was enkel sprake van top-parcours, top-seingevers, top-kidsbegeleiding en top-bevoorrading. Ook de mooie en vele single-tracks werden gesmaakt alsook de aangelegde omloop van ATB Kempen. En het zijn toch de woorden en gedachten van de bikers zelf waar het om te doen is. En ook belangrijk, de noodlijn bleef onaangeroerd op 1 technische panne na. Er vielen dus geen gekwetsten dit jaar.

Tussen de fietsers uit Ravels die mee deden,  iets wat erg gewaardeerd wordt, zagen we  afvaardigingen van de Powerbikers, de IJsklokjes, WTC/ATB Den Eel en de leden van ATB Kempen en de BMX Devils. En ook de vele jeugdigen die de mooie Kidstoer afhaspelden droegen bij tot het succes van deze “Rondom Weelde”. 

WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van de gemeente Ravels, de Politie van Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, alle sponsors met in het bijzonder Bart & Katja de Bresser van Jumbo Baarle Nassau, Sponser Sport Food en Omnicol, de familie M. Leemans, de familie A.Sels, Jeanne, Maria, Ann, Jeannine, Simonne, Inge en Rita, en alle helpende kinderhanden. Merci allemaal, ook diegene die we per toeval over het hoofd zagen.

De volgende en 19de  uitgave volgt op 1 november 2013, iets om nu al naar uit te kijken. Tot volgend jaar !

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FOTO'S  VTT 2012

VTT - DRW 2012 DEEL 1 (450)

VTT - DRW 2012 DEEL 2 (606)

VTT - DRW 2012 BEVOORRADING (29)

 LEES OOK DIT VERSLAG VAN EEN DEELNEMER :

 http://www.mtb-you.be/toertocht/Verslagen/Verslag-toertocht-Weelde--01/11/2012-/ve-1586

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren