atbcrossZondag werd in Ravels naast de ATB Kids Cup ook een proef gereden voor het ATB Cross kampioenschap.
 In alle reeksen samen waren 239 rijders actief om deze wedstrijden af te wikkelen.
 
De omloop van ATB Kempen in Ravels is niet bij alle rijders even geliefd, het is een technisch veeleisend parcours dat veel stuurbeheersing vraagt en dat was al snel merkbaar.
De inwoners uit de gemeente Ravels moeten gedacht hebben dat er een ramp gebeurd was, zo veelvuldig reden de ambulancevoertuigen richting Vlasrietje.
Gelukkig waren er echter slechts een tweetal min of meer ernstige blessures te noteren bij de vele valpartijen. Deze waren vooral te wijten aan de regen die de omloop hier en daar in een glibberige glijbaan had herschapen. De EHBO post had in ieder geval de handen vol.
Naast een pijnlijke breuk van een sleutelbeen diende er ook een ingreep te gebeuren wegens een breuk aan het gehemelte van een deelnemer, hiervoor was een MUG voertuig nodig om deze onfortuinlijke mtb’er te transporteren. Verder waren er nog vele andere pijnlijke momenten die echter nooit zware blessures met zich meebrachten.
Voor het fysieke niveau van de ATB Kempen rijders moeten ze zich niet schamen, de goede resultaten die we kunnen aflezen met meerdere eerste en een hele resem ereplaatsen in de reeksen doen vermoeden dat er hard gewerkt wordt bij ATB Kempen.
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren