20vtt drw

Het begint misschien eentonig te worden, maar ook de jubileum-editie van de jaarlijkse veldtoertocht van WTC De Rappe Wielen en de Ravelse Sportdienst was weer zeer geslaagd. Aflevering 20 van deze traditionele 1-november-organisatie wist uiteindelijk 1300 betalende mountainbikers te boeien. Ook tal van kinderen, weer zo’n tachtig jonger dan veertien jaar die gratis mochten deelnemen, bestegen op deze zonovergoten dag hun sportfiets.

VTT 2014_DRWHet najaarweertje was inderdaad erg uitzonderlijk mooi. De temperatuur, die op de middag net de 20 graden topte, droeg zondermeer bij tot het succes van dit jaar. Daarnaast heeft deze “Rondom Weelde” zijn goeie reputatie zeker mee. In de loop der jaren is er immers een heuse band ontstaan met vele sportievelingen die de dag van Allerheiligen steevast aanvinken in hun agenda.

VTT 2014_DRW_2Naast de vele lokale rijders mochten de organisatoren alweer tal van bikers ontvangen die een hele trip aflegden alvorens in het uiterste noorden van België te arriveren. Uit eigen land troffen we bijvoorbeeld inwoners aan van Hamme, Lier, Herselt, Groot-Bijgaarden, Dilbeek, Vilvoorde, Brussel en Houthalen. Nederlanders kwamen er ondermeer uit Kessel (bij Venlo) over Den Bosch, Hoogerheide tot Lage Zwaluwe, Dordrecht, Nieuw-Namen bij Hulst en zelfs vanuit Middelburg en Oostkapelle aan de Noordzee. Dit alles is alweer het bewijs dat onze bossen en natuur echt wel een grote aantrekkingskracht hebben, ook bij MTB’rs. De boswegen, de dreven en de single-tracks lagen er vanwege het droge en veelal zonnige weer van de laatste dagen fantastisch bij. De vele bossen waren werkelijk een paradijs om door te fietsen met op de achtergrond een palet van prachtige herfstkleuren… wonderschoon !

VTT 2014_DRW_5Deze uitstekende condities brachten ook mee dat er zich amper incidenten voor deden. Het noodnummer bleef letterlijk onaangeroerd, dat was vorig jaar toch anders toen de ondergrond er heel wat zwaarder bij lag. En als je dan geheel ongeschonden na het bereiken van het eindpunt nog een attentie in de vorm van een zakje herfstpralines in de schoot geworpen krijgt vanwege deze 20ste jubileumtocht kan je dat al helemaal niet meer stuk.

VTT 2014_DRW_6De reacties na afloop waren weer deugddoend voor de grote groep helpers aan deze toertocht. Niet alleen ter plaatse bij een welverdiend en vaak ook fris glas, maar ook via de diverse mountainbike-forums haalden velen de loftrompet boven. Het bosrijke Ravels, het attractieve ATB-Kempen parcours in het Ravelse sportpark, de bossen van Reusel-de Mierden en de passage door gebied Den Utrecht werden meermaals bejubeld. Het zijn net die mooie woorden die de leden van De Rappe Wielen motiveren om er ook in de nabije toekomst weer vol voor te gaan.

Zij willen via deze dan ook vele sportievelingen bedanken voor hun komst, zeker de grote afvaardigingen van de plaatselijke clubs MTB/WTC Den Eel, de Powerbikers, de Vrienden van het IJsklokje, ATB Kempen, de BMX Devils, de Poppelse wielerclub, die van Onze Hoop Oud-Turnhout en van Katena uit Turnhout. VTT 2014_DRW_3WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, de familie M. Leemans, de familie A.Sels, Jeanne, Maria, Ann, Rita, Linda, Simonne, Jeannine, Denise, Wilma, Karel en alle helpende kinderhanden. Merci allemaal, ook diegene die we per toeval over het hoofd zagen. De volgende en 21ste uitgave volgt op zondag 1 november 2015. Schrijf maar op dat het ook dan weer oké zal zijn !

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0471 830 142 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Fotoreeks 1 : VTT Weelde 2014 Andre V

Fotoreeks 2 : VTT Weelde 2014 PdR - IdR - AL

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren