Niels BK_Putte_2013In Peulis, een gehucht van Putte dat gelegen is helemaal in het zuiden van de provincie Antwerpen, werd afgelopen zondag het Belgisch kampioenschap veldrijden voor Aspiranten, Amateurs en Masters gehouden. Aan de start van deze technische en vrij zware cyclocross stonden ook drie dorpsgenoten van ons. Dieter Vosters en Ruben Woestenburg bij de 14-jarigen en Niels Ooms bij de Amateurs, dat zijn renners van 19 tot en met 29 jaar. Ze behaalden geen van allen medailles, dat was ook niet verwacht, maar reden wel een zeer verdienstelijke wedstrijd. En we hebben ook nieuws van de Zilvermeer MTB Trophy van afgelopen zaterdag.

Het parcours dat aan de Oude Putsebaan lag had voor de Aspiranten een lengte van 1,5km, dat van de Amateurs en Masters was 800 meter langer. De renners kregen ondermeer een wasbord, een bergje, een brug en houten balkjes voorgeschoteld. Bovendien was de ondergrond op sommige plaatsen best vettig, zodat het al bij al een potige race werd.

Dieter BK_2013Ruben BK_2013Bij de aspiranten van 14 jaar stonden 48 deelnemers aan de start, daarbij ook Dieter en Ruben van het IJsklokje Cycling Team. Geen van beiden kenden een goeie start, ze stonden dan ook pas op de tweede en derde rij bij het vertrek. En alsof dat nog niet erg genoeg was, beide jongelingen uit Poppel gingen ook nog eens tegen de grond en moesten zich dan ook vanuit de achtergrond weer naar voor proberen te knokken. Dieter Vosters bereikte finaal als dertiende de eindstreep, zeker niet slecht. Ruben Woestenburg die onderweg ook nog eens tijd verloor toen hij op de brug gehinderd werd kwam niet verder dan een negentiende plek. Voor hemzelf werd het een BK om snel te vergeten. De titel ging ruim twee minuten eerder naar favoriet Xandres Vervloesem uit Massenhoven die ook al de provinciale en de Vlaamse titel pakte.

 

Niels BK_Putte_2013Niels Ooms_BK_2013Bij de Amateurs stond Niels Ooms op de eerste rij. De jongeman uit Ravels, voormalig BMX-kampioen en recent nog winnaar van drie veldritten, stond er oog in oog met alle toppers in zijn categorie. Na zijn zesde plaats in Rijkevorsel afgelopen zaterdag hoopte hij in elk geval bij de eerste tien te eindigen. En daarin slaagde hij met glans. De top drie was dan wel al vlug gaan vliegen, Niels wist zich knap vooraan te handhaven om uiteindelijk als vijfde de finish te passeren op dik twee minuten van kampioen Ruben Vandevelde die favoriet Kenny Geluykens klopte.

KBWB: Belgisch Kampioenschappen te Putte Peulis

Amateurs

1. VANDEVELDE Ruben 2. GELUYKENS Kenny 3. HEYLENS Jochen 4. DE VIAENE Korneel 5. OOMS Niels 6. SLUYTS Glenn 7. ADRIAENSEN Michael 8. SNOECK Mathias 9. DELAERE Jens 10. ANDRIES Kevin

 

Zilvermeer MTB Trophy

Lars -_podium_Zilvermeer_MTB_Trophy_2013Start Zilvermeer_MTB_TrophyTer zijde kunnen we ook nog even meegeven dat de broer van Niels, Lars Ooms, afgelopen zaterdag tweede eindigde bij de Zilvermeer MTB Trophy. Deze race voor cyclosportieven en wielertoeristen stond in de rand van de benefietwedstrijd "Tom Boonen & Friends" geprogrammeerd.

Lars, die zo nu en dan is wat wedstrijdjes meepikt en in Arendonk enkele weken geleden ook al derde werd, reed erg sterk in deze druk bezette koers. Naast Lars reden ook zijn teammakkers van WTC De Rappe Wielen Mike Lambregts uit Weelde (9de) en Jeroen Nuydens (13de) een knappe wedstrijd. Proficiat !

 

 

Zilvermeer MTB_Trophy_2013Jeroen Nuydens_Zilvermeer_2013Mike Lambregts_2013_ZilvermeerLars Ooms_Zilvermeer_2013Start BK_Amateurs_2013

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren