IMG 1530Nadat we vorige week de jongens in de schijnwerpers hebben gezet is het deze week tijd voor een andere moedige veldrijder uit Ravels Eel, namelijk Joyce Heyns. Joyce, die komende 17 december 15 jaar wordt, verhuisde vorige zomer van Turnhout naar de Heidestraat in Ravels-Eel en verdient dus ook onze aandacht. Ze is trouwens al geruime tijd bezig met wielrennen en behaalde in de jeugdreeksen als diverse provinciale, Vlaamse en nationale titels en dat zowel op de weg, op de piste als in het veld, zeg maar een beetje een kopietje van Marianne Vos.


Joyce kende een slechte aanloop naar het huidige veldritseizoen waarin ze het team van de Kastelse Durvers verliet voor dat van Forza Fortuna Financial Planning. Eerst sukkelde ze met rugproblemen en eens die opgelost waren en ze goed en wel drie weken terug aan het trainen was kwam ze zwaar ten val tijdens een groepstraining. Even werd er gevreesd voor een bekkenbreuk, maar gelukkig was de uiteindelijke diagnose milder. Toch moest ze opnieuw enkele weken aan de kant met een wiplash.

Joyce HeynsJoyce Heyns_241113Maar Joyce heeft karakter en talent en met een minimum aan voorbereiding won ze twee weken geleden in Lichtaart al een manche van de Moedige Veldrijder. En ook afgelopen zondag in het Nederlandse Hoogerheide won ze een wedstrijd, ditmaal eentje van de West Brabantse Veldrit Competitie in de categorie Dames + 15. Met deze twee overwinningen trekt ze komende zaterdag met veel zelfvertrouwen naar het Provinciaal Kampioenschap in Rijkevorsel.  Daar wacht een zware omloop, maar wel eentje die Joyce ligt omdat ze een sterke loopster is.

Na de maand gedwongen inactiviteit ten gevolge van de valpartij heeft ze hopelijk niet al teveel aan conditie ingeboet en kan ze met haar loopvermogen het laken naar zich toetrekken. De kleigrond ligt waarschijnlijk erg zwaar en het zal moeite kosten, maar deze kampioenentrui kan er nog wel bij volgens de goedlachse meid.  Ze verwacht in Yenthe Boons haar sterkste tegenstander te vinden, maar hoopt deze toch te kunnen verslaan. Hoewel ze dit jaar minder veldritten wil rijden om daarna meer op de weg te gaan koersen, wil ze wel nog enkele crossen betwisten, veelal tussen de jongens nieuwelingen, om dan naar het Nationale kampioenschap te trekken dat in Waregem wordt verreden. Daar wil ze, liefst met de trui van Provinciaal kampioen, minstens op het podium te staan.  Foto’s van de wedstrijd in Lichtaart kan u hier vinden : Joyce Heyns in Lichtaart

Joyce Heyns_Hoogerheide_241113Niels Ooms_-_Hermalle_Sous_HuyDe meeste mountainbikers die deelnemen aan de zomeravondwedstrijden bij ATB Kempen kennen Joyce Heyns wel, ze laat vele mannen achter en kan haar mannetje ook staan op de weg, eentje om in de gaten te houden..... 

In het kader van het veldrijden kunnen ook nog even meegeven dat Niels Ooms afgelopen zondag zijn derde wedstrijd van het seizoen won. In Hermalle-Sous-Huy was hij veruit de sterkste van de zowat 40 deelnemers. In het Luikse was zijn voorsprong op de nummer twee 50 seconden. Knap ! 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren