BMX Affiche Officieel 002De UEC BMX European Cup wordt op 6, 7 en 8 september gehouden in Ravels op het parcours van de BMX Devils.

Dit evenement maakt deel uit van de prestigieuze Europese competitie en zal de aandacht trekken van BMX-liefhebbers en topsporters uit heel Europa.
Inwoners van Ravels (Weelde en Poppel) mogen gratis binnen op vertoon van hun ID.

Locatie: Parcours van de BMX Devils in Ravels

De BMX Devils horen in België bij de meest gerenommeerde BMX-clubs, gevestigd het Sportbos van Ravels achter de Blauwe Kei. Hun parcours is een van de meest uitdagende en technisch verfijnde BMX-banen in de regio, wat het een ideale locatie maakt voor een evenement van dit kaliber. Het parcours biedt een mix van hoge sprongen, snelle bochten en technische secties, wat zowel voor de rijders als de toeschouwers een spectaculair schouwspel oplevert.

Programma en Indeling

Het evenement zal plaatsvinden over drie dagen, met elk een specifiek programma:

  • Vrijdag 6 september: De eerste dag zal voornamelijk bestaan uit trainingen en verkenningsrondes. Rijders krijgen de kans om het parcours te verkennen en zich voor te bereiden op de races van het weekend.
  • Zaterdag 7 september: De officiële competitie begint met de eerste reeks races. De rijders zullen strijden in verschillende leeftijds- en vaardigheidsklassen, van junioren tot elite-niveaus. De punten die tijdens deze races worden verdiend, zijn cruciaal voor het totaalklassement van de European Cup.
  • Zondag 8 september: Dit is de dag waarop de finales worden gehouden. De beste rijders van de eerdere races zullen het tegen elkaar opnemen in een reeks spannende heats om te bepalen wie er met de overwinning vandoor gaat. De dag eindigt met de prijsuitreiking.

Deelnemers

Het evenement zal deelnemers trekken uit heel Europa, waaronder enkele van de beste BMX'ers in hun klasse. Zowel opkomend talent als gevestigde sterren zullen strijden om punten voor de Europese ranglijst, wat het een uiterst competitieve en spannende race maakt.

Tot op heden zijn al 840 piloten ingeschreven die zullen deelnemen aan de talrijke wedstrijden.

Toeschouwers en Activiteiten

Voor toeschouwers is de UEC BMX European Cup in Ravels een kans om BMX op het hoogste niveau te zien. Naast de races zullen er ook diverse activiteiten en stands zijn, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de sport, producten kunnen kopen en kunnen genieten van eten en drinken. De sfeer zal levendig en familiair zijn, met veel te beleven voor zowel jong als oud... en denk eraan, gratis toegang voor inwoners uit Ravels, Weelde en Poppel.

Conclusie

De UEC BMX European Cup in Ravels belooft een van de hoogtepunten van het BMX-seizoen te worden. Met een uitdagend parcours, een sterk deelnemersveld en een uitgebreid programma is dit een evenement dat geen enkele BMX-liefhebber wil missen. Het is een geweldige kans om getuige te zijn van topsport en om de BMX-community in actie te zien op Belgisch grondgebied.

Timing Wedstrijden

pdfTiming_Ravels_UEC_BMX_European_Cup_-_v25082024.pdf

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren