TRIPLE 6 LOGO DARK BACKGROUND

The BMX Devils hebben vandaag wel heel groot nieuws te melden.

Na langdurig overleg met de gemeente is de overeenkomst voor een permanent indoor BMX-parcours in een voormalige NAVO-legerhal onlangs goedgekeurd door de gemeenteraad.

De club is enorm dankbaar voor deze kans en ziet dit als het geschikte moment om hun project aan het grote publiek te presenteren.

Uniek in Europa.

Het geplande BMX-parcours wordt een full-scale, permanent indoor wedstrijdparcours, uniek in Europa. De BMX Devils zijn zich bewust van de uitdagingen bij het vinden van kwalitatieve indoor faciliteiten voor BMX. Met dit project willen ze inspelen op de behoeften van de sportgemeenschap, die al jarenlang verlangt naar dergelijke trainingsfaciliteiten. Als groeiende club hebben ze behoefte aan extra trainingscapaciteit om hun leden hoogwaardige trainingen te kunnen bieden. Bovendien begint het wedstrijdseizoen in maart, en de winterperiode is ideaal voor voorbereidingen, maar niet altijd geschikt voor buitenparcoursen.

BMX track mirrored 01 1

Het indoor wedstrijdparcours zal niet alleen de BMX Devils ten goede komen, maar ook de hele BMX-sport in België naar een hoger niveau tillen. De centrale ligging van de nieuwe locatie en de mogelijkheden ervan versterken het geloof in het succes van dit project.

De naam van het project, “TRIPLE 6 BASE,” verwijst naar de clubnaam (The BMX Devils) en de voormalige militaire basis waarop het parcours wordt gebouwd.

De komende weken zullen bestellingen worden geplaatst en materialen worden aangevoerd. De BMX Devils zullen samen met vrijwilligers aan de slag gaan om het parcours te realiseren. De verwachte opleverdatum is 1 september 2025.

BMX track mirrored 06 1

Hoewel de club zelf de handen uit de mouwen steekt, vereist dit project een aanzienlijke investering. Aangezien de loods al bestaat en op lange termijn kan worden gehuurd, ligt de focus op de aanleg van het parcours en bijbehorende faciliteiten, zoals sanitair. De geschatte kosten variëren van €200.000 tot €300.000, afhankelijk van de mate van afwerking in de eerste fase.

Dit ambitieuze project belooft een mijlpaal te worden voor de BMX-gemeenschap in België, en de BMX Devils kijken reikhalzend uit naar de voltooiing van TRIPLE 6 BASE.

TRIPLE 6 Base

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren