U13 KSKWeelde2023 2024

In de aanloop naar de nationale finale stijgt de spanning. Niet alleen bij de spelers en technische staf … maar ook bij het blauwwitte supporterslegioen en dus ook bij de reporter van dienst!

Maandag 20 mei 2024 wordt een grootse dag. Om 17.00 uur speelt KSK Weelde U13 de nationale finale tegen FC Poesele. … FC Wie? … FC Poesele.

fc poeselefoto: © fc poesele

Een korte kennismaking met onze tegenstander.

een deelgemeente van Deinze, het was een zelfstandige gemeente tot aan de gemeentelijke herindeling van 1977. Ten zuiden van de plaats stroomt de Poekebeek.

  • FC Poesele is de plaatselijk trots en introduceert zichzelf als …
    • een familiale voetbalclub waar iedereen welkom is!
    • een gezonde en ambitieuze vereniging met een sterke lokale verankering waar de jeugd het hart van de club vormt.
    • een club die tracht alle spelers volgens hun talenten en mogelijkheden te begeleiden op een pedagogische verantwoorde manier én dit in een kindvriendelijke omgeving waarin voetbalplezier primeert.
    • een club met een grote en steeds groeiende jeugdwerking met meer dan 300 leden. Naast onze vele jeugdteams hebben we 5 seniorteams: 2e en 4e Prov. Heren, 2e Prov. Dames, A-beloften en U21.
  • De huidige U13-kern speelde de afgelopen drie jaar steeds de finale van de provinciale jeugdclub. In 2022 en 2023 werd in de finale verloren.

Dit jaar won FC Poesele de provinciale finale na een ware thriller … in de slotminuut werd de winning-goal gescoord tegen Nederhasselt.

FC Poesele U13 is een sterk voetballende ploeg, die vanuit een sterke organisatie opbouwend, aanvallend en fysiek voetbal speelt.

 Supportersgekte bij Blauw-Wit.

In aanloop naar de finale bereikt de spanning bij het supporterslegioen stilaan haar climax.

  • Lingerie Nore boekt recordomzetten – de blauw-witte jartellen zijn dan ook volledig uitverkocht.
  • De BOL-punt-coms worden leeggeplunderd – alle artikelen met blauw-witte pluimen en randen zijn uiterst schaars geworden.
  • Grootmoeders breien heelder dag blauw-witte sjaals!

De harde kern en het sfeervak beloven de spelers opnieuw te ondersteunen met een nieuwe weergaloze tifo-actie en vocale steun. Ook de plaatselijke DJ belooft iets extra – momenteel wordt een nieuwe plaat gereleased getiteld “WAAI ZEN VAN SK WELD” en dit op de hardcore dreunen van “WAAI ZEN VAN ARENDONK”.

Verder vernamen we dat er een heuse “Paul-gekte” is ontstaan bij de vrouwelijke fans. Ook zij beloven de coach warm te verwelkomen op Freethiel met een speciale tifo-actie.

Waar ligt de toekomst van “onze Paul en Jan”?

De weergaloze prestatie van onze U13 is ook menig clubs ter ore gekomen. Zo hebben héél wat lokale clubs geïnformeerd naar de interesse in een eventuele overstap van onze technische staf. Doch … KSK Weelde bood in tussentijd het gouden duo een verbeterd en levenslang contract aan.

Echter … recent vernamen we de interesse van niemand minder dan Bart Verhaeghe in ons gouden duo! Paul zag een overstap naar blauw-zwart wel zitten … Jan toch ietsje minder! Iets van “het zen boeren” mompelde Jan.

Fierheid en trots

Dat KSK Weelde als underdog aan de finale begint is duidelijk. Doch … wat het resultaat maandag ook mogen wezen … fierheid en trots moeten blijven primeren … ook bij verlies.

We gaan uit van het allerbeste … doch ook bij verlies moet er gefeest worden!

De prestatie die onze helden geleverd hebben is weergaloos! Wie had 7 maanden geleden kunnen dromen dat we op 20 mei de nationale finale zouden spelen.

Veel succes boys! Make history one more time!

KSK Weelde2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren