KSK Weelde U13 Blueandwhitearmyontour

Nadat KSK Weelde U13 - na een zinderde finalewedstrijd tegen KFC Broechem - de provinciale Jeugdcup won, stond er zondag 12 mei een interprovinciaal tornooi op de agenda.

Alle provinciale winnaars zouden het via dit tornooi uitmaken wie op maandag 20 mei de nationale finale zou spelen.

Place to be: TEMSE

Plaats van afspraak waren de voetbalterreinen van Temse.

Volgende ploegen namen het tegen elkaar op in korte wedstrijden van 2 keer 10 minuten;

 • Winnaar Jeugdcup Antwerpen: KSK Weelde
 • Winnaar Jeugdcup Limburg: KVK Wellen
 • Winnaar Jeugdcup Vlaams Brabant: Sportief Rotselaar
 • Winnaar Jeugdcup Oost-Vlaanderen: FC Poelsele
 • Winnaar Jeugdcup West-Vlaanderen: Jong Eernegem

Zowel de spelers als supporters hadden er opnieuw zin in! Het opnieuw in grote getalen opgekomen supporterslegioen baande zich stipt om 12.00 uur naar Temse.

Het opgezette wedstrijdformat was allerminst in het voordeel van KSK Weelde – immers … KSK Weelde is een sterk voetballende ploeg die naarmate de wedstrijd vordert fysiek de bovenhand neemt. In dit format moet je de tegenstander vanaf seconde één onder druk zetten en houden – elk foutje wordt genadeloos afgestraft – er is niet veel tijd om een achterstand ongedaan te maken - … kortom … razend spannend!

 • Wedstrijd KSK Weelde – FC Poelsele; 2 – 0
  • KSK Weelde deed wat het moest doen – vanaf seconde één de tegenstander onder immense druk zetten. Niet met mooi voetbal, doch wel met een enorme voorwaartse pressing. Dit resulteerde in een snelle 2 – 0 voorsprong na goals van Lukeny en Bent Moeskops.

Echter … Poelsele deed bijna wat niemand mogelijk achtte. Het knokte zich met fraai voetbal opnieuw in de wedstrijd. Met een enorme dank aan een ijzersterke defensie van KSK Weelde kon een tegengoal vermeden worden.

Opdracht volbracht, alhoewel voetballend FC Poelsele zeker méér verdiende!

 • Wedstrijd KSK Weelde – KVK Wellen; 2 – 1
  • KVK Wellen startte uiterst scherp, doch … met dank aan KSK Weelde doelman Finn Janssens kon een goal vermeden worden. Ook een tweede doelpoging kon op de lijn gered worden door Seppe Huybs.

De eerste aanval van KSK Weelde werd opgezet door Ferre Van Den Heuvel, waarna Sjoerd Schellekens Bent Moeskops lanceerde richting de 1 – 0. Goal!

De tweede helft creëerde KVK Wellen opnieuw de eerste kans maar Axel Jacobs en Seppe Huybs vermeden dat de gelijkmaker werd gescoord. Nadat KSK Weelde op de counter druk zette op de Limburgse goalie, was het toch KSK Wellen die scoorde. 1 – 1 , alles te herdoen.

Desalniettemin was het KSK Weelde die opnieuw de winst opeiste na een goal van Lukeny.

Opnieuw was het zuiver voetbaltechnisch geen hoogstaande wedstrijd … maar in dit format telt enkel het resultaat. Dus … puik gespeeld!

 • Wedstrijd KSK Weelde – Jong Eernegem; 1 – 1

Het was Jong Eernegem die héél de wedstrijd dominant voetbal bracht. Opnieuw had de defensie van KSK Weelde heel wat werk op te knappen.

Logischerwijze was de tussenstand bij de rust 0 – 1 in het voordeel van Jong Eernegem.

De tweede helft was het vooral KSK Weelde die vol voor de winst wou gaan – terwijl Jong Eernegem “alle trukken van de foor” uit de kast haalde om tijd te rekken. Echter … dit dreef de adrenaline van KSK Weelde op. Een schot op de goal van Eernegem werd met flagrant handsbal door een veldspeler schaamteloos uit doel gebokst.

Net voor affluiten was het opnieuw Lukeny die een punt uit de brand sleepte voor KSK Weelde.

 • Voorbeschouwing laatste wedstrijd;
  • FC Poelsele had na de wedstrijd na KSK Weelde alle wedstrijden winnend kunnen afsluiten.
  • Jong Eernegem had na drie wedstrijden, één keer verloren – één keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen.
  • KVK Wellen had drie keer op rij verloren.
  • Sportief Rotselaar had twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld.

Tussenklassement

Het resulteerde in volgend tussenklassement;

 • FC Poelsele – 9 punten.
 • KSK Weelde – 7 punten.
 • Jong Eernegem – 4 punten.
 • Sportief Rotselaar – 1 punten.
 • KVK Wellen – 0 punten.

Het betekende dat een gelijkspel tegen Sportief Rotselaar volstond voor KSK Weelde om zich te kwalificeren voor de nationale finale.

 • Wedstrijd KSK Weelde – Sportief Rotselaar; 4 – 1

KSK Weelde liet duidelijk merken dat ze in alle gelederen de beteren waren van hun tegenstander. Het resulteerde al snel in een voorsprong dankzij man in vorm Senne Porto-Carrero.

Al snel werd de gelijkmaker tegen de gang van het spel in gescoord door Rotselaar. Maar KSK Weelde bleef met mooi en goed voetbal druk zetten op de Brabantse goalie. Het was Ferre Van Den Heuvel die de 2-1 op het scorebord bracht.

Op en erover moest KSK Weelde gedacht hebben en alzo geschiedde. Met heerlijke en wervelende combinaties werden na goals van Lukeny en Ferre Van Den Heuvel de poorten naar de nationale finale ingebeukt!

Als groepswinnaars werd deze heerlijke namiddag in stijl afgesloten.

And the story continues … de KSK Weelde U13 trein dendert zich een weg naar de nationale finale.

Deze finale wordt gespeeld op de terreinen van KSK Beveren op maandag 20 mei 2024 om 17.00 uur. KSK Weelde neemt het op tegen FC Poelsele. Deze Oost-Vlaamse ploeg liet in de eerste wedstrijd duidelijk merken dat het méér dan een te duchten tegenstander is. FC Poelsele was tegen KSK Weelde zelfs voetballend de betere ploeg – doch … het ontbrak hen net aan een beetje geluk. KSK Weelde gaat als underdog de allerlaatste wedstrijd van het seizoen in. Doch … een wedstrijd waarin alles mogelijk is!

KSK Weelde U13 roept het bestuur alle supporters – sympathisanten en sponsors van KSK Weelde op om massaal de verplaatsing naar KSK Beveren te maken. Als supporters kunnen wij mee het verschil maken.

Roep – schreeuw – tier – zing – dans onze helden naar hun ultieme droom! Be part of the history!

KSK Weelde U13 Beveren1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren