bon teams

Bon Janssens floot gisteren na 48 seizoenen actief te zijn geweest zijn laatste voetbalmatch in Poppel.

Hij leidde er met strakke hand de wedstrijd tussen de Gewestelijke U15 van Poppel en Oosthoven.

KNKSV

Het KNKSV (Koninklijk Noord Kempische Scheidsrechtervereniging Turnhout) had voor de gelegenheid haar leden en ex-leden uitgenodigd om de laatste wedstrijd van Bon bij te wonen, een oproep die goed werd opgevolgd.

Twee voornamste redenen op te stoppen

Hoewel het fysiek nog wel te doen was (wekelijkse trainingssessie met collega René Snoeck van 4 à 5 km) waren het vooral twee andere redenen die Bon ertoe aanzetten om een punt te zetten achter zijn actieve carrière als arbiter/scheidsrechter.

De eerste reden was de koude, hij kan niet goed meer tegen de koude als de ijzige wind over het veld blaast en kon zich tijdens de match niet meer warm houden. Hij ging niet voor niks elk voorjaar een maandje opwarmen op het zonnige eiland Tenerife. De warmte deed hem echt deugd en dan kon hij er weer een tijdje tegenaan.

Digitale rompslomp

De tweede reden is de rompslomp van de digitale administratieve intrede in het voetbal. De scheids moet sinds enkele jaren voor de wedstrijden inloggen bij de bond om de wedstrijd te starten en te controleren of alles juist is ingevuld etc…. Na de wedstrijd hetzelfde liedje, de wedstrijd afsluiten…. Verslag maken gele kaarten, rode kaarten enz…. Het was allemaal niet aan Bon besteed en het gebeurde meermaals dat hij zijn steun en toeverlaat René moet raadplegen omdat er weer eens iets niet werkte met die computers…

bon bierBON JANSSENS ... helemaal in zijn element © RAWEPO Ook de regels veranderen telkens weer, zo moesten er gisteren 4 helften (?), quarters genaamd van 20 minuten worden gespeeld, daarbij wordt na de eerste 20 minuten niet gewisseld. Dat gebeurt pas onder rust na het tweede quarter. Daarbij komt dat alle spelers die op het wedstrijdblad staan minstens tweemaal 20 minuten moeten hebben gespeeld. Een gekwetst spelen mag niet worden vervangen enz…. het wordt wel wat veel voor 1 man om dat allemaal in de gaten te houden.

Rap content

Gelukkig dat Bon rap content is, waar andere scheidsrechter zweren bij een koffietje voor de match is het bij Bon gewoon een pintje. Eentje voor de match, eentje onder de rust en nog een paar na de match. En ’t moest altijd echt bier zijn, geen Heineken waar hij altijd als proever werkte, dat was geen echt bier…. dat was maar om te werken.

De match verliep onder een stralend zonnetje en behoudens een penalty had Bon weinig redenen om in te grijpen. Poppel lag wel lichtjes onder tegen Oosthoven, maar daar gaan we het niet over hebben. Het ging vandaag over de scheidsrechter.

Na afloop werd Bon nog met cadeaus overladen, daarna mocht hij zijn laatste wedstrijd in schoonheid afsluiten op zijn gevreesde marteltuig, de computer. En daarmee werd een punt gezet achter de carrière van 48 seizoenen, zonder corona waren het er 50 geworden.

bon4

bon3

Bedankt Bon, voor bijna 50 seizoenen inzet en de motivatie wanter zonder scheids is er geen voetbal

1rawepo cameraFotoreportage laatste match Bon Janssens © RAWEPO

Rawepo maakte een hele reportage van de laatste wedstrijd met Bon in actie  enz.....