IMG 1998

In 3de Provinciale C stond zaterdagavond de voetbalderby tussen KFC Flandria en KFC Poppel op het programma.

Daarin moest de thuisploeg, die dringend nood heeft aan extra punten, het onderspit delven na een beladen duel. Het werd 1 – 2.

Onlangs bijgewerkt49De gegevens vooraf waren duidelijk.

Ravels moest dit duel winnen om onderaan de rangschikking wat meer ademruimte te krijgen, Poppel was eigenlijk ook gebaat bij puntenwinst om zo in de middenmoot te kunnen blijven. In deze reeks degraderen op het einde van het seizoen al zeker 3 ploegen rechtstreeks, afhankelijk van andere reeksen hogerop kunnen er zelfs 4 ploegen afzakken.

 

Naar schatting 200 toeschouwers zagen een felle start van dit burenduel. Het spel ging snel op en neer IMG 2004maar Poppel combineerde iets beter. Toch viel het doelpunt al snel aan de overkant toen de snelle Lauwers de bal tegen de netten tikte.

 

Gelanceerd was Flandria daarmee niet meteen, want amper drie minuten later kon Tim Achterberg profiteren nadat thuisgoalie Meyers een bal moest lossen. 1 – 1 Dus na amper twaalf minuten en alles te overdoen.  Van dan af werden de duels bitsiger, maar de scheidsrechter greep telkens gepast in. Hij moest het trouwens zonder lijnrechters stellen, blijkbaar waren er niet genoeg voor handen bij de Belgische voetbalbond.

IMG 2007

Nadat in minuut twintig een kopbal van Iben Schellekens (P) voor gevaar zorgde en doelman Van Etten aan de andere kant een vrije trap van Blondeel (F) stopte, zorgde de afwezigheid van die lijnrechters wel voor wat discussie. Drie spelers van Flandria omspeelden toen namelijk al dan niet correct de buitenspelval, maar Lauwers knalde voorlangs.  Daarmee was ook alles gezegd wat kansen betrof de eerste helft.

 

IMG 2009Tweede helft

Tijdens de rust werden de spelers blijkbaar nog eens flink op scherp gezet, de duels waren in ieder geval meteen stevig te noemen. Toch trok de scheidsrechter, die uitstekend wist hoe beladen een derby kan zijn, slechts drie keer geel over de hele wedstrijd.

 

Het spel ging dan wel op en neer, toch was het Poppel dat iets beter voetbal bracht. In minuut 57 leverde dat een kans op voor Davy Haagen (P) na een actie vanuit rechts van een bedrijvige Achterberg. De bal IMG 2011ging echter voorlangs. Voor een volgende echte kans was het wachten tot de 78ste minuut toen na een hoekschop van de thuisploeg Jan Blondeel vanop afstand een half metertje over het doel besloot.

 

Het was naar het einde toe vooral Poppel dat nog gevaarlijk was. Eerst miste alweer Achterberg na een fraaie dribbel vanop rechts, even later zoefde een afstandsschot van de ingevallen Ten Brink naast het doelkader. En wat er een beetje zat aan te komen gebeurde ook in de 86ste minuut. De sterke Jerzy IMG 2013Vermeeren werd op rechts diep gestuurd en leverde een prachtige voorzet af die knap door Tim Achterberg werd binnen gewerkt. Zijn tweede van de avond zorgde meteen voor de 1 – 2 eindstand want in de slotminuten kon Flandria geen vuist meer maken.

 

Op basis van inzet en karakter was een gelijkspel misschien billijker geweest, toch kon Poppel de zege wel claimen gezien het de betere combinaties op de mat legde. Voor Flandria is dit verlies in ieder geval pijnlijk. Er blijven weliswaar drie ploegen onder hun staan, maar zoals het er naar uit ziet moeten toch nog minstens één plaats moeten stijgen in de rangschikking om zekerheid te hebben. Het staat nog steeds 13de IMG 2017met 25 punten, dat zijn er 2 minder dan Herentals dat zijn wedstrijd wel wist te winnen afgelopen weekend. Poppel staat nu gedeeld 8ste met 33 punten, da’s dan weer amper 2 punten minder dan de top 5.

 

Er kan nog veel gebeuren de resterende 8 wedstrijden, laten we ervan uit gaan dat Flandria de komende weken weer aanknoopt met overwinningen. Hopelijk kunnen ze volgend weekend al wat oogsten op het veld van Kasterlee.  

IMG 2018  

Vervangingen :                                                                                    Gele kaarten :

Miquel Ten Brink ipv Van Stiphout Raoul (P 69’)                              Yoran Peeters (F 49’)

Stef Verelst ipv Robin Hakkens (F 69’)                                              Dusty Van Gils (P 50’)

Jens Van Nooten ipv Tom Van Dinther (F 80’)                                  Jan Blondeel (F 72’)

Nathan Aernouts ipv Rick Vervaart (P 89’)

Vastleggen in volledig scherm 26022023 180141

Vastleggen in volledig scherm 26022023 180036

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren