Pop Flan kop

Het gaat onze plaatselijke voetbalploegen voor de wind dit seizoen. In tweede provinciale B flirt KSK Weelde continu met de top 5 en in derde provinciale A weten zowel KFC Poppel als KFC Flandria zich voorin te handhaven.

Die laatste twee speelden gisteren een fel beladen derby waarin Poppel als winnaar van het veld stapte.

VOORAF

Pop Flan 1

Flandria , dat vorige week nog wist te winnen van leider Lentezon, telde voor aanvang van de confrontatie drie punten voorsprong op Poppel, dat al tien wedstrijden ongeslagen was. De twee elftallen zitten dus in een goeie periode en dus waren er voldoende ingrediënten om er een stevige derby van te maken !

De thuisploeg kon, nu Jelle Moeskops terugkeerde uit schorsing, aantreden in zijn sterkste opstelling, trainer Jef Van Breda Pop Flan 2moest het zien te doen zonder sterkhouder Kevin van Assouw die zijn eerste van twee schorsingsdagen uitzat. Ook de geblesseerde Mats Van Gestel moest verstek geven.

Naar schatting zo’n 400 supporters waren op post om voor de nodige (vocale) steun te zorgen en het scheidsrechters trio werd geleid door Gilles De Beuckelaer. Stipt om 14u30 floot hij de wedstrijd op gang.

 

EERSTE HELFT

Pop Flan 3De eerste kans kwam er al na drie minuten toen Flandria een tegenaanval zag gestuit worden door thuisgoalie Kapteijns, niet veel later creëerde Visser na een mooi actie op rechts voor Poppels gevaar, maar ook diens voorzet kon niet afgewerkt worden.

Poppel bleef het meest in balbezit en versierde enkele corners na elkaar, maar de stugge verdediging uit Ravels met de imposante Buyckx als stopper hield makkelijk stand. Toch enige opschudding in minuut 23 toen de Poppels kapitein Remco Van Den Broek uitpakte met een forse sliding tackle, gelukkig hield de scheids het op een geel karton.

Pop Flan 4Er volgden nog kansen voor thuisspeler Iben Schellekens wiens schot werd gepareerd door Niels Meyers, en voor de bedrijvigste bezoeker Kersten Aerts. Een kopbal van Robin Hakkens op het halfuur was te zwak om Kapteijns in gevaar te brengen.

In de 40ste minuut werd de snelle Daan Van Hal nog eens gelanceerd op counter, maar ook nu was de Poppelse doelman attent. Deze actie was wel de inzet van een fel slotoffensief van Flandria voor de rust, waarin Darren Verschueren van Poppel nog geel onder de neus kreeg geschoven en geel-zwart met drie opeenvolgende hoekschoppen voor de nodige druk zorgde. Daarbij ging een schuiver van Robin Visser nog net voorlangs. Meer het bleef 0-0.

 

TWEEDE HELFT

 

Pop Flan 5Ook na de pauze was de eerste kans voor Flandria toen Hakkens zonder resultaat kon uithalen. Nog in het begin pakte Dusty Van Gils van Poppel geel en werd een Poppels doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel.

Het spel bleef op en neer gaan en er was veel strijd om de bal, maar dat resulteerde niet echt in veel gevaar. Het was vooral Poppel dat het spel probeerde te maken, een schot van Schellekens werd gepakt door Ravels doelman Meyers en diens teamgenoot Jelle Vrancken kreeg nog geel.

Trainer Jef Van Breda zag dat hij moest ingrijpen en wisselde met nog een klein halfuur te gaan Willem De Witte voor Jef Lenaerts. Hij moest echter opnieuw gaan bijsturen toen Jelle Vrancken zijn tweede gele kaart kreeg na een felle reactie op een niet gefloten gevaarlijk inkomen van Van Gils. In alle tumult werd ook ploegafgevaardigde Hofkens van Flandria wandelen gestuurd door de ref.

Poppel rook bloed en na een knappe actie van Miquel Ten Brink kon spits Nick Weerman stevig afdrukken, Niels Meyers redde knap. Yves Van Den Borne werd dan naar de kant gehaald voor Jan Hofkens, maar ook hierdoor kon de Poppelse druk niet afgehouden worden.

Een slechte doeltrap van Nick Buyckx, afkomstig uit Poppel maar al sinds jaar en dag voetballend voor Flandria, leidde de enige treffer van de wedstrijd in. Weerman pikte de bal op, passeerde vrij vlot de mee verdedigende Daan Van Hal, en leverde een gemeten voorzet af die door Remco Van Den Broek overhoeks werd binnen gekopt. De tot dan toe feilloze Meyers had geen schijn van kans.

Flandria probeerde de bakens nog te verzetten en zorgde nog voor wat ongerustheid in de Poppelse defensie. Maar ook die forcing en de bijhorende corners leverden geen doelpunt meer op. In de slotfase kreeg Visser nog geel voor een overtreding en werden ook thuisspelers Kapteijns en Weerman nog in het boekje genoteerd wegens het rekken van tijd.

 

EINDSTAND 1 – 0

 

Na 92 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en konden de voor de gelegenheid in het rood uitgedoste thuisspelers een feestje gaan vieren met hun aanhang.

Pop Flan 7In een bokswedstrijd zou men zeggen dat Poppel gewonnen heeft op punten. Het was het meest in balbezit en speelde een degelijke partij tegen een goed georganiseerd Flandria. In de stand hebben beide ploegen nu 25 punten, maar Poppel staat als vierde net voor Flandria omdat het een beter doelpuntensaldo heeft. De nummers twee en drie, respectievelijk Lentezon en Achterbroek, hebben slechts 1 puntje meer. En ook leider Meer is met 28 punten niet veraf. Alles kan dus nog voor onze beide ploegen.

Doelpuntenmaker Remco Van Den Broek kon zijn vreugde niet op achteraf. De kapitein speelde een gedreven wedstrijd en pakte de eerste helft een donkergele kaart, maar was andermaal een van de drijvende krachten van zijn goeie elftal. Hij hoopt ook volgend weekend een degelijke prestatie naar te kunnen zetten. De verplaatsing naar Dosko volgende zaterdagavond staat immers al lang met rood aangestipt in zijn agenda. Met zijn Baarlese roots is dat voor hem nog meer een derby dan de match van gisteren.

Trainer Jef Van Breda had gehoopt de punten nog te kunnen delen na de uitsluiting van Vrancken, een (domme) uitsluiting waar hij trouwens niks op aan te merken had. Met elf tegen elf had de wedstrijd wellicht geëindigd op een billijk gelijkspel. Hij is wel blij dat de schorsing van de afwezige Kevin Van Assouw teruggebracht is van vier naar twee strafdagen, want gisteren bleek nog maar eens de waarde van de Ravelse spelverdeler.

 

Wij willen het Poppelse bestuur tot slot nog van harte bedanken voor de warme ontvangst van onze RAWEPO-redacteur.

 

FOTOREEKS : KFC POPPEL - KFC FLANDRIA 2018-2019 (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren