KFC Poppel Opening nwe accomodatie 2024 001

Afgelopen zaterdag is aan de Steenweg op Baarle het nieuwe complex van KFC Poppel officieel ingehuldigd. De ruim 200 genodigden werden hartelijk ontvangen door het bestuur en kregen bij een hapje en een drankje alle uitleg en een eerste kennismaking met de prachtige en duurzame infrastructuur.

Ontvangst

 

Met een gulle lach, zo kennen we voorzitter Dirk Moonen en secretaris Jef Segers, werden ook wij geweldig ontvangen in het nieuwe onderkomen van de Poppelse voetbalclub. Tussen de genodigde Vips zaten naast de harde werkers (vrijwilligers) van het eerste uur uiteraard ook de vele sponsoren en een delegatie van het gemeentebestuur van Ravels. Namens Voetbalbond Vlaanderen kwam een duo de felicitaties overbrengen en er waren afvaardigingen van de omliggende voetbalclubs KSK Weelde, KFC Flandria, KVV Dosko en FC Unitas.

 

IMG 2883 001Toespraken van Jef Segers en schepen Koen Rombouts

 

Rond 20u vroeg Jef Segers even de aandacht voor zijn openingsspeech. Daarin vertelde hij dat het idee voor een nieuwe en hedendaagse inrichting er kwam toen rond 2019 bleek dat steeds meer jongeren hun weg vonden naar de velden van Poppel. Dat was het sein om de koppen bij elkaar te steken om een oplossing te vinden voor de verouderde kleedkamers en kantine. De nood naar vernieuwing was immers hoog en met de komst van nieuwe jeugdspelers was er ook de motivatie om er volop de schouders onder te zetten. Het oude complex werd namelijk ingehuldigd in 1982 en die ‘veredelde kippenstal’ voldeed al lang niet meer aan de huidige vereiste normen.

En zo werden er initiatieven genomen om de clubkas te spijzen. Je herinnert je misschien nog de mooie wandeling die werd georganiseerd door privédomein de Schrieken, die uitdraaide op een gigantisch succes. En er was het geniale idee om elke Poppelse brievenbus te vullen met een brief waarin gevraagd werd om een bedrag van € 23,82 te storten, gelinkt aan de postcode van Poppel, 2382. De Poppelse bevolking was gul en schreef in totaal ruim € 20.000 over op de rekening van Geel/Blauw. Daarenboven waren vele sponsoren bereid een bijdrage te leveren, zowel geldelijk als in de vorm van materialen, en kwam het gemeentebestuur van Ravels met een toelage van € 50.000.

IMG 2890 001Met deze stevige financiële buffer startten de werkzaamheden eind maart 2021. Sindsdien was er iedere zaterdag, 3 jaar lang, bedrijvigheid op de terreinen van de Derde Provincialer. Heel wat helpende handen verwezenlijkten stapje bij stapje de droom van het Poppelse bestuur en hun leden. Een achttal van die vrijwilligers waren zelfs iedere zaterdag present, zij kregen dan ook een eervolle vermelding.

Namens de gemeente Ravels sprak Schepen van Sport Koen Rombouts de genodigden aansluitend toe. Hij verontschuldigde in eerste instantie Burgemeester Walter Luyten die wegens vakantie niet aanwezig kon zijn. Rombouts uitte zijn grootste bewondering voor wat er de afgelopen 3 jaar is gerealiseerd en voor het geweldige werk van de vele vrijwilligers. De werking van een club als KFC Poppel en de vele mogelijkheden die hier geboden worden aan de vele jeugdspelers zijn van groot maatschappelijk belang. Het brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor verbondenheid binnen onze dorpsgrenzen. De Schepen van Sport verklapte dat er in de nabije toekomst ook een kunstgrasveld zal worden aangelegd op het huidige B-terrein. Daarbij kan gerekend worden op de steun van de gemeente Ravels.

 

IMG 2881 001Een duurzame en oogstrelende accommodatie

 

Het resultaat mag er zijn. De kantine is modern ingericht en biedt een mooi panoramisch zicht over de terreinen. Enkele grote schermen, aangepaste verlichting, een degelijke akoestiek en hedendaags meubilair kleden het geheel warm aan. Fraai en efficiënt is zeker ook een glazen schuifwand die een gedeelte van de kantine kan omvormen tot een kleine, afgescheiden vergaderruimte.

IMG 2878 001Onder de kantine bevinden zich 7 moderne kleedkamers inclusief douches, enkele kleedkamers voor de scheidsrechters, een kantoor (computerlokaal) en een technische plaats waar onder andere een hoogwaardig cv- en ventilatiesysteem staan. Het ziet er allemaal strak en ruimtelijk uit, zodat de mensen van KFC Poppel zich daar de komende jaren niet meer over hoeven te bekommeren.

De toegang tot de kantine is voorzien van zowel een brede trap als van een zacht oplopende helling voor rolstoelgebruikers.

 

Toekomstige werken

IMG 2897 001

Wanneer de clubkas binnen afzienbare tijd weer wat gespekt is, zullen de oude, afgeleefde gebouwen, zowel kantine als kleedhokjes, afgebroken worden. Met de nodige zorg zullen eerst de golfplaten met asbestvezels verwijderd worden, wat overblijft zal sneller tegen de grond gaan. Op de vrij gekomen ruimte zal daarna een groot terras komen. Een laatste stap zal het hardleggen van de parking bevatten…

Oh ja..en dan is er nog het veld zelf… Ook daar zal een oplossing voor gezocht moeten worden. De afgelopen weken is nog maar eens gebleken dat er bij grotere hoeveelheden neerslag niet gespeeld kan worden vanwege te drassig. Daardoor moesten er dit seizoen al enkele wedstrijden worden uitgesteld. Ook hier dringt zich dus nog een grondige verbetering op.

 

IMG 2892 001Een mooie stap is echter reeds gezet met de opening van de nieuwe gebouwen. Hierdoor kan de club zich de komende jaren zonder zorgen verder ontplooien. Een ook op sportief vlak zit het wel snor. De prestaties van het eerste elftal zijn puik, een plaats bij de eerste 5 ligt nog binnen de mogelijkheden, en met een ledental van 250 is de toekomst gegarandeerd.

 

Alle succes KFC Poppel !

 

FOTOREEKS : Feestelijke opening complex KFC Poppel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren