IMG 9023 002

Vanavond stond voor onze miniemen van Weelde en Poppel de Provinciale Finale van de Jeugdcup van Het Nieuwsblad gepland in ’t Kuipke in Westerlo. Het werd een spannende match tegen Deurne.

Bus vol supporters trok mee naar Westerlo.

IMG 8989 001De finale werd goed voorbereid, ook door de fans. Zo werd er een bus ingelegd richting ’t Kuipke die zo goed als vol zat, maar ook met eigen vervoer kwamen vele supporters weer opdagen om de U12 aan te moedigen.

Uitgedost in blauw-wit en geel-blauw, de kleuren van dit fusie-elftal, en voorzien van spandoeken en toeters liet de menigte zich goed opmerken op de tribunes van deze Kempische voetbaltempel.

GOEIE START

IMG 8994 001Onze miniemen namen een goeie start en probeerden al voetballend pressing te zetten, Deurne daarentegen probeerde enkel met lange ballen hun stevige en technisch onderlegde spits te bereiken. Achterin speelde onze jongens echter zeer secuur en op een afstandsschot na, netjes onder de lat gehaald door doelman Seppe Adriaansen, kwam Deurne niet in het spel voor.

Op het kwartier kwam Weelde/Poppel dan ook verdient op voorsprong met een doelpunt van Ricardo Louro. Niet veel later knalde Yoran Beuls na wat geharrewar de 2-0 tegen de netten. Onze jongens konden zo met een goed gevoel gaan rusten, dit tot groot jolijt van de meegereisde meute.

 

Sterker Deurne na de rust.

IMG 8997 001In tegenstelling tot de eerste helft kwam Deurne beter aan voetballen toe na de break. Toch was de eerste kans van de tweede 25 minuten voor onze ploeg en dat met een afstandsschot van Simon Dries dat net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Deurne begon echter te drukken en in de 8ste minuut troffen zij de lat. Amper een minuut later was het wel prijs en milderde de Antwerpse ploeg tot 2-1 na een stevige trap die langs de eerste paal binnen ging. Deurne was even baas en bleef dreigen. In de 11de minuut knalden ze opnieuw tegen de dwarslat. En wat je voelde aankomen gebeurde ook na een kwartier. Een voorzet vanop de flank werd met een knappe omhaal onhoudbaar binnengekeild en zo stonden de bordjes weer in evenwicht.

Onze U12 probeerde nog wat terug te doen, kwam ook weer beter in de wedstrijd, maar kon niet meer scoren in de laatste vijf minuten. En dus volgden strafschoppen.

Penalty’s beslissen.

IMG 20190501 190352 001De zenuwen gierden door de kelen en onder de supporters hoorde je al gesakker, maar ja… met strafschoppen kan het alle kanten op. De eerste van Weelde/Poppel ging er keihard in, die van Deurne hard ernaast. Vervolgens knalde Dieuwke op de paal en kon Deurne weer gelijk maken. En daarna onderscheidde Seppe Adriaansen zich nog door 2 penalty’s te stoppen, terwijl zijn teamgenoten nog maar 1 keer faalden. 3-2 dus en de cup voor onze U12 !

Er barstte gezangen uit in de tribune, tranen rolden ook, en na het ontvangen van de medailles en de beker kon er kwistig rond gespoten worden met kinderchampagne. Het feest ging daarna nog verder in de bus die rond 9 uur in Weelde arriveerde.IMG 9019 001

 

Proficiat kerels ! Taak is nu echter om scherp te blijven want de volgende uitdaging staat op 19 mei aanstaande gepland. Dan mogen onze kampioenen zich bewijzen in de Interprovinciale Finale op het veld van St Niklaas in Nieuwkerken-Waas.

 

De ploeg in willekeurige volgorde: Seppe Adriaansen (K), Rik Caers, Toon Haagen, Yoran Beuls, Dieuwke Buyckx, Seppe Bruurs, Beau van Hees, Gilles Pinet, Sam Devue, Ricardo Louro, Simon Dries en Robbe Adriaansen

 

FOTOREEKS : U12 Weelde-Poppel in Finale Jeugdcup Het Nieuwsblad (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren