1516 DamesOmwille van de kermis moesten de dames van KSK Weelde al op vrijdagavond aan de bak tegen Wuustwezel.
Ondanks de voorlopige leidersplaats was de thuisploeg toch licht favoriet voor deze wedstrijd. Wuustwezel had met een 7 op 9 haar start ook niet gemist en met haar tweede plaats van vorig seizoen behoren ze ook dit seizoen tot één van de outsiders voor de titel.

Evenwichtig begin van de wedstrijd.

De wedstrijd zelf begint evenwichtig, maar het is duidelijk dat Wuustwezel voetballend iets beter is en het spel speelt zich vooral af op de helft van Weelde. Langs beide zijden is er veel strijd, maar het voetbal is niet altijd even zuiver. Veel middenveldspel, veel balverlies langs beide zijden waardoor en ook veel duels zijn. De eerste helft is dan ook arm aan kansen. De grootste is er wel één voor Weelde. Carola wordt alleen voor doel gezet, maar haar schot wordt gepareerd door de thuisdoelvrouw. In dezelfde aanval komt de bal echter terug voor de voeten van Carola. Carola neemt de bal in één tijd op de volley en de bal verdwijnt met een mooie boog onhoudbaar is het doel, 0-1. Even later kan het zelfs 0-2 worden, maar aan de tweede paal kan Lodie de bal niet goed raken met haar linker. Voor de rust wordt het spijtig genoeg dan nog 1-1. Een afstandsschot van Wuustwezel gaat naast de paal binnen. KSK gaan dus rusten bij een gelijke stand. Wuustwezel was dan wel misschien de betere in het spel, maar eigenlijk hebben ze geen enkele kans gehad.

Tweede helft

In de tweede helft gaat Wuustwezel dan op zoek naar de voorsprong, maar in het begin kan het team van Weelde  relatief gemakkelijk standhouden. Wuustwezel blijft aandringen en ze krijgen nu enkele grote kansen. Floor vermijdt met twee hele goede reddingen een doelpunt van Wuustwezel. Wijzelf kunnen ook nog dreigen via Carola die in de draai net niet genoeg kracht kan zetten om de doelvrouw te verslaan. Niet getreurd want de 1-2 komt toch op het bord. Lodie zet zich goed door op de rechterflank en Carola prikt de bal binnen. Een dikke twintig minuten voor tijd moeten we met tien verder nadat Joke een tweede gele kaart had gekregen na een stevig duel net voor de fanatieke thuissupporters. Het wordt nu nog moeilijker en zo komt Carola het middenveld mee versterken en moet Lodie alleen in de spits. Bij de trainer en de supporters van Wuustwezel ligt nu alles aan de scheidsrechter en de speelsters nemen dit mee over. Soms iets te veel en vergeten ze te voetballen. Ze appeleren ook nog voor een strafschop wanneer de bal tegen de hand van Ellen geschoten wordt. Ellen heeft haar armen naast haar lichaam en doet geen beweging naar de bal dus geen strafschop. Wuustwezel blijft nu aandringen, maar verder dan enkele ballen voorlangs, enkele afgeblokte pogingen en enkele hoekschoppen komen ze niet. We werken ons te pletter en Lodie geeft alles om vooraan de bal bij te houden en ze schiet nog enkele malen gevaarlijk richting doel. We lijken de drie punten mee te nemen naar Weelde, maar in de laatste minuut is er nog een terechte strafschop voor de thuisploeg na een fout van Ils net binnen de backlijn. Ze speelster van Wuustwezel neemt haar aanloop en... ze schiet hoog over. De scheids kijkt nu op zijn horloge en fluit de wedstrijd af.

Twaalf op twaalf

Na een spannende en felbevochten wedstrijd blijven we aan de leiding met een zéér knappe twaalf op twaalf. Dit had niemand gedacht, maar deze punten nemen ze ons al nimmer af. Misschien was een gelijkspel een correctere uitslag geweest, maar we mogen het geluk ook wel eens aan onze zijde hebben.

En nu den Antwerp ...

Volgende wedstrijd wacht ons de lastige verplaatsing tegen de Antwerp Girls. Deze ervaren ploeg is de competitie goed gestart met een 6 op 12. Ze hebben nu al twee punten meer dan het volledige vorige seizoen. Ze lijken hun ploeg versterkt te hebben en ze pakken over het algemeen weinig tegendoelpunten. Het zal dus een moeilijke wedstrijd worden, maar als we ons niveau halen, moeten we in Anwerpen minstens een punt pakken.