IMG 9044

Het was nog bibberen tot de laatste minuut, de spanning bij de dug-out was haast niet meer te harden, maar het is dan toch gelukt… KSK Weelde is de nieuwe kampioen in derde provinciale A !!!  Wekenlang hebben spelers en supporters moeten wachten op deze titel die eigenlijk veel eerder had moeten vallen.

De stress om kampioen te worden en de vele kleine blessures waren de oorzaak van het feit dat Weelde een voor de concurrentie haast onoverbrugbare puntenkloof (11 punten) toch nog zag slinken tot 4 punten. De ontlading was gisteren na de match dan ook enorm groot. KSK klopte Mariaburg met 1-0 en vierde samen met heel wat supporters nog tot in de late uurtjes !

De opstellingenDe match tegen Mariaburg moest gewonnen worden, dat voelde iedereen aan. Want op de laatste wedstrijd wachten, volgende week op Oud-Turnhout, was te riskant. Arendonk zou dan mogelijk alsnog roet in het eten komen gooien. Maar het leefde gisteren al onder de supporters en ook de spelers waren bij monde van trainer Jan Buylinckx helemaal voorbereid op een positieve afloop van de laatste thuiswedstrijd. Net voor de wedstrijd werden de Kadetten A van Weelde nog gehuldigd na het behalen van hun titel vorige week. De jongelingen kregen, net als hun begeleiders en sponser Patrick Vloemans van Graphic’s, uit handen van de spelers van het eerste elftal een bloemetje aangereikt. Nu was het aan de “groten” om hetzelfde te doen…

Door de concurrentie met de wielerklassieker De Ronde Van Vlaanderen was het bezoekersaantal niet echt hoog, toch moeten er zowat driehonderd supporters afgezakt zijn naar de terreinen aan Baetenheide. En die zagen een flitsende start van Mariaburg, de vierde uit de stand die nog speelt voor de eindronde.  Maar echte kansen kregen de bezoekers niet. Het duurde een tiental minuten voordat Weelde het spel in evenwicht kon brengen, maar ook aan de andere kant bleef het gevaar beperkt tot 1 schot dat op de paal strandde.

 KAMPIOENEN KSK_WEELDE-800Toch kwam “blauw-wit”, voor de gelegenheid in het rood, op voorsprong na een doelpunt van Kurt Buyens. Het was trouwens de enige fase uit de hele wedstrijd waarin bezoekend doelman Baert, die later enkel klasse flitsen liet zien, aarzelend tussen kwam. De muziek weergalmde intussen uit de boxen van de mobiele muziekinstallatie die de vaste supporterskern van Weelde altijd bij zich heeft. De titel wenkte !

Mariaburg leek even van slag, Weelde domineerde, maar kon ook geen echte kansen meer uitspelen voor de pauze. Van goed voetbal was de eerste 45 minuten zeker geen sprake, maar met die 1-0 ruststand kon de thuisploeg wel leven.

Het spel was ook de tweede helft niet zo best. Mariaburg probeerde nog wel, zette Weelde enige tijd onder druk, maar een solide verdediging zorgde ervoor dat thuisgoalie Niels De Beck amper werk had. Weelde kon zo counteren en dat leverde toch nog wat kansen op. Vooral via een hardwerkende Dirk Harezlak kwam de 2-0 akelig dichtbij. Eerst besloot hij naast nadat hij met een diepe bal werd gelanceerd, later werd hij binnen de zestien neergelegd bij een situatie waarin de scheidsrechter geen strafschop in zag.  Ook de talentvolle Dries Van Loon, Martijn Van Breda en Buyens drukten nog eens af richting het bezoekende doel, maar ook hun kansen waren niet succesvol, ondermeer door sterke tussenkomsten van de keeper van Mariaburg.

HET WINNENDE DOELPUNT IN VIER FASEN ....
kskkamp kskkamp1 kskkamp2 kakkamp3


Trainer Jan_BuylinckxEn zo bleef het spannend. Mariaburg ging in het slot achteraan 1 tegen 1 spelen om de forsing nog even te kunnen voeren. Trainer Buylinckx wist zijn zenuwen nog amper te bedwingen, om van de rest van de afgevaardigden bij de bank nog maar te zwijgen. De minuten tikten weg, Weelde wisselde nog driemaal, maar het bleef opletten geblazen. Men wist al dat Arendonk ruim leidde op het veld van St Jozef en dat de punten dus alle drie in Weelde moesten blijven om de titel te pakken.  Maar Mariaburg kon geen vuist meer maken en na 91 minuten vond de scheidsrechter het welletjes….

De ontlading was enorm. De spelers, trainersstaf, het bestuur en de supporters, allemaal gingen ze uit hun dak. Vuurwerk werd de lucht ingeschoten, een plateau met bier werd aangevoerd en niet veel later werd er ook champagne ontkurkt. Spelers zochten vrouwen, vriendinnen, kinderen, familie en vrienden op naast de zijlijn…mooie taferelen. Niet veel later werden er ook frieten gebakken en zo werd een goeie “fond” gelegd voor het verdere verloop van een feestavond die eindigde in supporterskaffee ’t Vervolg.

De stand_in_3AWeelde werd dus kampioen in derde provinciale A en promoveert naar tweede provinciale. Maar dat is iets waar na de eerste periode van deze competitie niemand aan twijfelde. Weelde kende namelijk een blitzstart van het seizoen en behaalde 30 op 30. Het scoorde veel en de eigen netten bleven veelal schoon. Maar in de derde periode wilde het niet meer lukken. De voorsprong van 11 punten smolt als sneeuw voor de zon, maar omdat ook dichtste achtervolger Arendonk enkele onverwachte steekjes liet vallen, bleef Weelde leiden met 4 punten voordeel. En zo is het dus gebleven, al heeft het bloed, zweet en tranen gekost.

Het is al van het seizoen 1957-1958 geleden dat KSK Weelde nog eens in tweede provinciale speelde, al moet gezegd dat er toen geen vierde provinciale bestond. Die oude beker werd trouwens nog eens uit de kast gehaald voor deze gelegenheid. Daarop stond nog te lezen “kampioen gemeente Weelde”, van een fusie had toen nog niemand gehoord. Het was de bedoeling om deze beker symbolisch te overhandigen aan de nieuwe kampioenen, maar het enige nog levende bestuurslid van toen, Jan Sommen, vertoefd momenteel in het ziekenhuis.

ChampagneEn nu is het al uitkijken naar volgend jaar. Trainer Jan Buylinckx hoopt er in ieder geval mee te kunnen draaien in de middenmoot. En als Poppel zich via de eindronde nog in tweede kan houden en misschien Flandria via de eindronde nog mee kan promoveren wordt het nog een leuke reeks. Maar daarover volgt later uitsluitsel. Met het oog op volgend seizoen staat het al zo goed als vast dat KSK zijn elftal haast volledig kan behouden. Bovendien verwezenlijkte het bestuur al een eerste transfer met de komst van verdediger Dimitri Van De Cruys van FC Turnhout. Volgens Davy Wagemans die hem nog kent van zijn periode bij Turnhout is Dimitri een echte aanwinst. We kijken er al naar uit.

Proficiat KSK Weelde ! 

en een hele reeks foto's op deze plaats.
KSK Weelde Kampioen : Fotoreeks PdR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren