jeugdcup cecemel_-_het_nieuwsbladVoor allen die woensdagavond niet op het veld van KSK Weelde stonden en voor zij die er wel stonden maar het allemaal nog niet kunnen bevatten, een samenvatting . Maar eerst gaan we al deze acteurs van het veld een naam geven, ik heb het lang zonder namen gedaan omdat het succes van onze jongens ook een beetje het succes van de club is, een redelijk aantal jongens is al verschillende keren gevraagd voor andere ploegen maar toch zijn ze allemaal gebleven en dat is een verdienste van de club en van de mensen die deze club doen draaien. Van de verzorgers van de velden tot de mensen achter de toog, van de mensen van de organisatie tot de mensen voor de toog, de supporters, velen dragen hun steentje bij om de club te doen draaien, waarvoor chapeau.

KSKW75Maar we kunnen er toch niet meer onderuit om de jongens bij naam te noemen dat maakt het voor velen ook wat aangenamer om te lezen er zit misschien wel iemand uit de straat bij die gevoetbald heeft. Vroeger was dat Sjos van Sooi van Jef van Narris, maar dat is verleden tijd nu is dat die van die papa die in Turnhout werkt van die moeder met die blonde krullen, daar die zus van die zit mee jullie moeder op Spaanse les………. Zit ons moeder op Spaanse les? Zo is dat tegenwoordig. Dat is het leuke van een dorp,een dorp waar een mug een olifant wordt……. Nou deze mug, KSK, is stilletjes aan olifantswaardig. Wereldberoemd in Weelde.

KNAPENADe Kadetten A stonden in hun halve finale tegenover KFC Mol, dat thuis klop had gekregen van onze jongens met 1-3, het was dus aan Mol om te openen. Ze begonnen er dan ook met volle overtuiging aan. Het was evenwel Weelde dat opende met de score, een mooie lob een eindje van de goal… helaas werd het doelpunt afgekeurd wegens een overtreding begaan door Weelde. Jammer het zou de gelederen al wat gerust gesteld hebben, want Mol was de sterkere ploeg. Dan kun je er op wachten, de tegenstander constant op de helft van KSK dus de druk was groot, maar Weelde heeft een goede keeper dus dat is al geruststellend.Uiteindelijk werd er dan toch gescoord door Mol, een mooie actie en hup 0-1 Mol nog 2 punten verwijderd van de finale. Spannend……. Maar nog voor de rust was er de tegentreffer 1-1 Weelde op rozen, dit zou toch moeten lukken, zou….

Maar velen hadden de gedachte dat Mol in de tweede helft nog wel eens rare dingen zou kunnen doen. Na de rust was het van dat, Mol Mol en Mol, maar zelfs drie keer Mol, daar deinst onze keeper met zijn verdediging niet voor terug. Nee, de poort bleef gesloten en het verlossende eindsignaal zorgde voor grote opluchting en vreugde. Want... de Kadetten A spelen de Finale van Antwerpen in T ‘kuipke van Westerlo ………. Maar dat is nog niet alles deze ploeg is ook kampioen geworden in zijn reeks waarvoor ook een dikke proficiat.

En dan stel ik U nu graag voor de kadetten A van KSK;
Ben Byns, Joost Van Loon, Martijn Van Dijk, Mander Van Breda, Lennerd Bols, Joren Moonen, Michiel Van Deunder, Sander Van Bavel, Lennert Ijzermans, Ismael Iken, Dennis Bols, Robin Van Dijck, Axel Voogt, Siebe Cornelissen, Justin De Ruijter en Menno Mathijssen.
Trainer; Stijn Van Deuren Afgevaardigde; Louis Bols

MINIEMENATerwijl de Kadetten om 18.30u begonnen waren traden onze miniemen om 19.00u aan voor hun wedstrijd. Uit verloren met 3-2, dus het zat er nog in ze hadden zicht op de finale. Bevel, de tegenstander, begon met een flitsend offensief en speelde mooi voetbal wat resulteerde in een vroege voorsprong. 1-0 En onze jongens en ook het publiek waren toch verschoten van dat snelle offensief. Bevel bleef druk zetten en onze jongens moesten alle zeilen bijzetten om Bevel te volgen en hup daar viel de 0-2. Oooh, wat spijtig, en zo gingen ze de rust in waar de coach ze nog even moed in kon spreken, het was nodig. Het mag gezegd, waar onze ploeg met zeven eerstejaars aantrad had Bevel maar één eerstejaars bij en die zat merendeels op de bank, dus in gestalte stond er ook een grotere ploeg op het veld.

Na de rust werd er weer hard gewerkt door onze jongens en konden ze soms voor wat doelgevaar zorgen. Maar aan de ander kant was het ook weer spannend vooral wanneer een doorgebroken speler gestopt werd door iemand van KSK en de scheidsrechter voor een penalty floot… De genomen penalty wordt met door de toppen van de keeper nog aangeraakt maar verdwijnt toch in de netten….het verdict is gevallen 0-3.
Er wordt in de resterende tijd nog hard gewerkt om een goal te maken zodat Weelde de eer nog kon redden. Het lukte ze niet …maar petje af voor de inzet en wat een mooie ploeg voetballers, we hebben er een heel jaar van mogen genieten en we zijn trots dat ze weer zo ver geraakt zijn.
En met een beetje geluk spelen ze volgende week kampioen en als ze dat lukt mogen ze wel spreken van een geslaagd seizoen

ArchieffotoWe stellen ze aan U voor Miniemen A van KSK;
Senne Vansweefelt, Nils Van Overbeek, Senne Byns, Yannick van Bavel, Robin Robbrecht, Giel Verhoeven, Senna Van Gorp, Thomas Smets, Joran Willems, Jasper Leemans, Kalle Lambregts, Rowan Segers, Roy Timmermans en Joppe Mathijssen
Trainer: Koen Vansweefelt
Afgevaardigde: Luc Willems, Peter Van Bavel en Werner Mathijssen

Nou, met één ploeg naar de finale op 3 mei om 14.20u, dat is ook al leuk. Het is daar één wedstrijd en als ze die mochten winnen gaan ze een toernooi tegen de andere provincies spelen. Maar we bekijken het van wedstrijd naar wedstrijd. We hebben al een schitterend seizoen achter de rug.

Van een voetbalvader on the road

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren