jeugdcup cecemelZe zijn er weer aan begonnen de Scholieren, de Kadetten A en de Miniemen A van KSK Weelde treden aan op de Jeugdcup van het Nieuwsblad. Een toernooi dat door geheel Vlaanderen gespeeld wordt. Een voor mij (en ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek) een prachtig toernooi met een mooie geschiedenis voor KSK.

Twee jaar geleden nam er een ploeg van KSK deel aan dit toernooi de Preminiemen A toen, ze strandde in de finale van Antwerpen met een 2-1 verlies tegen Bevel. Een bloedstollende wedstrijd.
Vorig seizoen De Miniemen A gestrand in het Kuipke van Westerlo de finale van Antwerpen tegen Wijnegem 0-2.
De Preminiemen A werden kampioen van Vlaanderen in het stadion van Waasland Beveren. Toch niet gek voor een club uit de kempen….

We hebben op weg naar de finales spannende wedstrijden gezien, waar het op het scherpst van de snede ging, scherp maar fair ……en misschien leggen we de druk wel op de spelers als je de bovenstaande palmares bekijkt, maar gezonde spanning mag er zijn en de spelers mogen allemaal dromen om dat stadion in te lopen, netjes op een rij door de stadionspeaker voorgesteld worden aan de supporters op de tribune om daarna de match van hun leven te sjotten, die droom moet er zijn.

Preminiemen KSK_Weelde_nationale_finale_Jeugdcup_126-800Dat het kan gebeuren, in de wedstrijden voorafgaand aan die finale, dat er een sterkere ploeg tegenover je staat en dat het daar dan ook ophoud mag je er niet van weerhouden om te dromen van die finale. Dit geldt niet alleen voor deelnemers aan de Cup, iedere speler mag dromen van die geweldige safe, die mooie pass, die subtiele beweging en die mooie goal en dit allemaal in de kleuren van de club.

Ik denk dat het traject van afgelopen seizoen bij velen nog herinneringen oproept. Als je al die spelers het in het Kuipke van Westerlo ziet staan en de supporters die met grote aantallen op de tribune zitten ben je toch wel enigszins onder de indruk.
Dat de Miniemen dan in de finale de duimen moeten leggen voor Wijnegem en het uiteindelijk 0-2 wordt dat is misschien spijtig maar koester het moment want het was een mooi. Voor de mensen die dit lezen en er bij waren kunnen dit moment zo weer voor de dag halen. ‘’Op het netvlies gebrand’’.

En dan…..de finale van Vlaanderen waar onze Preminiemen stonden en de weg er naar toe. Spannend spannend, kunstgras, te hoog gras, geen gras, memorabele momenten waar de spanning te snijden was. Maar die finale…Met een volle bus er naartoe, op zich al een belevenis, een schoolreis voor alle leeftijden, en daar de kleedkamers, de trainingsvelden het protocol en het stadion. Het wauw, jeetje, motte daar kijken effect …Dat stadion, Waasland Beveren met de supporters van alle finalisten en het waren er nogal wat.

Preminiemen KSK_Weelde_vieren_de_nationale_titelDaar stonden ze netjes op een rij, één voor een vernoemd door de stadionspeaker, stapje naar voren handje op naar de supporters stapje terug. Ik dacht nog, als de mannekes vandaag verliezen gaan ze er kapot van zijn. Het fluitje van de scheids… alle spanning weg, voetballen. Tot de rust een gelijk opgaande partij 0-0 Na de rust gelijk een goal van Excelcior Zedelgem. KSK komt terug tot 1-1, 2-1 voor Excelsior daarna de 2-2 en dan uiteindelijk trekt Weelde aan het langste eind en maakt vlak voor tijd 2-3 een knallende finale waarin alle spelers lof verdiende, prachtig. De Preminiemen A van KSK Weelde winnen de CUP van het Nieuwsblad (gewestelijke ploegen), wat een prestatie.

En nu een seizoen verder zijn ze er weer aan begonnen een nieuwe editie van de Cup van het Nieuwsblad. Hopelijk weer een mooie reeks wedstrijden wie weet. De eerste speelronde voor onze spelers is al goed begonnen voor de Miniemen en de Kadetten, de Scholieren zullen in de terugmatch nog hard moeten werken om de volgende ronde te halen.

Miniemen A SV Aartselaar- KSK Weelde 1-4 (ook in deze reeks Flandria – Herenthout 8-2)
Kadetten A KSK Weelde- SV Aartselaar 5-2
Scholieren KFC Mol - KSK Weelde 7-1

KSKW75De Kadetten A moeten op verplaatsing het verschil van 3 doelpunten verdedigen op kunstgras in Aartselaar, De thuisploeg is gewend te spelen op zo’n veld dus dat gaat nog een spannende partij worden.
De Miniemen van Aartselaar moeten 4 goals maken om onze jongens uit te schakelen en dat terwijl KSK thuis speelt. In voetbal is alles mogelijk dus opletten geblazen en de netten zuiver houden.
De Scholieren moeten thuis tegen KFC Mol met minimaal 6-0 winnen het wordt een zware opgave maar zet ’m op.

Dus mensen, kom zeker supporteren als onze jongens thuis spelen op KSK Weelde:  Nu woensdag 29 jan om 18u de miniemen tegen Aartselaar.  Woensdag 12 februari spelen de scholieren thuis tegen Mol.  Die avond reizen de kadetten naar het kunstgras van Aartselaar.

Veel plezier allemaal

Van een voetbalvader…

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren