Op Hemelvaartsdag werd het eerste luik gehouden van het vierjaarlijks pony- en ruitertornooi dat door de Sint-Jorisvrienden in Weelde wordt georganiseerd. Op de hoek van het Laar en de Meir werden zowat 300 pony's van 29 verschillende clubs opgezadeld voor disciplines als dressuur, groepsdressuur en springen, elk in hun eigen klasse. Daarnaast kregen de toeschouwers ook leuk bedachte spelletjes te zien zoals bijvoorbeeld een "stoelendans" met paarden. Het was er aangenaam vertoeven op de schitterende terreinen.

De Sint-Jorisvrienden, de lokale ruiter- en ponyclub uit Ravels en Weelde die al in 1947 werd opgericht, behoren toe tot de Vlaamse federatie LRV, de Landelijke Rijverenigingen, waarvan ruim 13.000 ruiters en 400 clubs lid zijn. Met hun zowat 80 leden proberen de Sint-Jorisvrienden om de vier jaar een groot tornooi neer te poten in Weelde. Het pony-evenement van gisteren was alvast een schot in de roos.

Van 's morgensvroeg tot laat in de middag was er velerlei bedrijvigheid op zowel de dressuurterreinen als op het springparcours.  En ondanks de vele andere organisaties in de regio mocht de organisatie heel wat toeschouwers verwelkomen. Zij zagen ook onze plaatselijke clubs, daarbij ook de leden van Sint-Willibrordus uit Poppel, tal van prijzen pakken. Zo won bijvoorbeeld het achttal van de Sint-Jorisvrienden zelf het goud in de groepsdressuur van de klasse midden, een knappe prestatie die ze laat op de middag al eerbetoon nog eens mochten tonen aan het publiek.

Aanstaande zondag is het aan de ruiters en amazones te paard. Ook zij geven van 08.30 tot ongeveer 18.00 uur het beste van zichzelf in zowat dezelfde diciplines, al zal het niveau hier zeker weer een stuk hoger liggen, net zoals de balkjes dat zullen doen. Er worden tussen de 700 en 900 deelnemers verwacht. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken !

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren