madee front

Afgelopen zondag vond het nationaal kampioenschap voor pony's te Kester (Vlaams Brabant) plaats. 

Onze Ravelse ruiters hebben zich daar natuurlijk weer van hun beste kant laten zien en kaapten naast verschillende mooie ereplaatsen ook een paar nationale titels weg voor onze Gemeente.

 

IMG 3237IMG 3238Janne en Cato met het achttal. 

Janne Van Rooy, 16 jaar en Cato Verstraeten, 15 jaaruit Ravels maken deel uit van het achttal van de ponyclub St-Bavo te Oud-Turnhout, dit in de hoogste reeks. Ze behaalden na een spannende kamp de titel van Belgisch Kampioen. Een mooie afsluiter van hun laatste jaar op de pony. 

Janne Van Rooy eindigde nog knap 6de tijdens haar individuele dressuurproef DB2.

 

Zita van Vught.

Zita Van Vught behaalde een 17 plaats individuele dressuur in klasse DB1 Haar broer Mauro, jongste telg in de ponyclub St. Bavo Oud-Turnhout reed eveneens mee met het achttal dat derde werd.

De 11-jarige Zita uit Ravels, maakt ook deel uit van het 8-tal beginnelingen. Ze werden in hun reeks eveneens Nationaal Kampioen. Daarnaast wonnen ze met hun team ook nog de ponyspelen.

8chttal28chttal1

11 jarige Madee Crets wordt beloond met nationale titel. 

De 11-jarige Madee Crets uit Ravels selecteerde zich tijdens het seizoen individueel voor springen en dressuur in de BB reeks. Met haar achttal mocht ze eveneens deelnemen aan het kampioenschap. Het was voor haar een extra drukke dag en de wekker liep al af om 05.30 uur.

Met springen was het, tussen de besten van België, een alles of niets rit. Die werd gereden tijdens een tijdbarrage. Madee nam hierin iets te veel risico en eindigde op de 28 ste plaats, niet getreurd, het beste moest toen nog komen ...

 

Met haar jonge achttal reden ze naar een knappe derde plaats.

 

IMG 3258IMG 3251IMG 3273Om 12 uur reed ze haar individuele dressuurproef. De druk was eraf en haar 13-jarige pony Habiti deed extra haar best, waardoor ze heel tevreden uit de ring kwam.

Toen ze vol spanning stond te wachten aan het scorebord, kon ze haar eigen ogen maar niet geloven. Ze is Nationaal kampioen!!! Een bevestiging voor de provinciale titel die ze reeds behaalde tijdens het winterseizoen 2016-2017.

 

Bij thuiskomst stond een leuke verrassing te wachten.

Haar familie en enkele leden van de ponyclub versierden de voortuin van de woning. 

Al deze ruiters uit Ravels hebben leren paardrijden bij pony academie La Callisanne te Oud-Turnhout. De reden waarom ze zijn aangesloten bij LRV Oud- Turnhout.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren