lrv-ravelsOm de vier jaar wordt er een ponytornooi en ruitertornooi georganiseerd in Weelde – Ravels. Dit jaar worden deze gehouden op 9 (ponies) en 12 mei (paarden) aan het Laar – Meir te Weelde. Vanaf 08.30 tot ongeveer 18.00 uur geven de ruitercombinaties het beste in de disciplines dressuur, springen en groepsdressuur en dit elks naar hun niveau. Met de groepsdressuur in de voormiddagen biedt LRV bovendien nog steeds een uniek schouwspel. Verspreidt over deze 2 wedstrijddagen verwachten wij +/- 1250 deelnemers en ongeveer 3000 toeschouwers.


Om de vier jaar wordt er door LRV Weelde Ravels een ponytornooi en ruitertornooi georganiseerd in Ravels en die zullen doorgaan aan het Laar – Meir te Weelde. Op donderdag 9 mei worden zo'n 25 verschillende pony-wedstrijden gereden. Zondag 12 mei kan u de paarden aan het werk zien. Voor zowel het pony-tornooi op 9 mei als het ruitertornooi op 12 mei geldt ongeveer hetzelfde programma. In de voormiddag (tot 12.30u) worden de groepsdressuurwedstrijden (8-tallen) gereden wat nog altijd uniek is in Europa. In teamverband wordt daarbij een dressuurproef gereden en waarbij de synchronisatie tussen de combinaties belangrijk is.
Gedurende de ganse dag worden er individuele dressuurwedstrijden en springwedstrijden gereden. Voor de ponies treden vooral in de namiddag de hogere klassen aan in dressuur en voor de ruiters is dat vooral in de voormiddag. In het springen worden de topwedstrijden gereden in de namiddag. Tijdens het pony-tornooi van 9 mei worden in de namiddag eveneens ponyspelen georganiseerd. Rond 18.00u wordt de dag afgesloten met een parade en een prijsuitreiking.
Het oorspronkelijke streefdoel binnen LRV was (en is) op een democratische manier paardensport mogelijk te maken voor iedereen die een paard/pony bezit. De methode die hiervoor gehanteerd wordt is het "wederkerigheidprincipe". Vandaag rijden wij en werken anderen, morgen werken wij en rijden de anderen. Vandaar dit 4-jaarlijks evenement dat op 9 mei en 12 mei georganiseerd wordt door de LRV Sint-Jorisvrienden Weelde-Ravels.

De "Landelijke Rijverenigingen", of kortweg LRV, is een federatie van ruiterverenigingen en ponyclubs uit heel Vlaanderen. Deze federatie telt meer dan 13000 leden verdeeld over ongeveer 400 ruiter- en ponyclubs. Onze vereniging, de "Sint-Jorisvrienden", is de lokale afdeling uit Weelde en Ravels. Ze werd opgericht in 1947 in de schoot van de landelijke beweging, waartoe ook KLJ, KVLV en de Landelijke Gilden behoren. Onze ponyclub is sinds 1978 actief.
Sint-Jorisvrienden Weelde Ravels telt ongeveer 80 leden, waarvan 45 ruiters, 25 ponyruiters en 10 niet-rijdende leden en daarmee één van de grootste ruitervereniging van provincie Antwerpen. De ruiterclub en de ponyclub hebben elk een eigen voorzitter en bestuur. In onze vereniging zijn Lode Aerts en Frank Vercalsteren voorzitter van respectievelijk de ruiterclub en de ponyclub.
Op 9 en 12 mei 2013 gaat onze rijvereniging, de Sint-Jorisvrienden Weelde-Ravels, een nieuwe uitdaging aan. Voor het eerst combineren we een ponytornooi (9 mei) en ruitertornooi (12 mei) samen en dit op de terreinen gelegen aan de Laar - Meir te Weelde. Verspreidt over deze 2 wedstrijddagen verwachten wij +/- 1250 deelnemers en ongeveer 3000 toeschouwers. Dit evenement wordt enkel om de vier jaar georganiseerd en is dus vrij uniek in onze regio.
Contactgegevens:
Contactpersoon ruiters: Aerts Lode Mottelstraat 11, 2380 Ravels GSM: 0479 29 63 94 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactpersoon ponyruiters: Vercalsteren Frank Waskuil 16, 2381 Ravels GSM: 0475 62 85 09 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren