menknooppuntUit de praktijk blijkt dat er nog een te kort is aan paardvriendelijke ontvangstadressen en een ruiter- alsook menvriendelijke infrastructuur in (particuliere) gebieden in de Noorderkempen. In Poppel zijn twee Bed&Breakfasts waar ruiters en menners met hun pony's of paarden terecht kunnen. Alhoewel Ravels niet op het verlanglijstje van de Provincie Antwerpen staat voor extra hippische ondernemingen, is het de ervaring van de Poppelse B&B-exploitanten dat toeristen met paarden niet op aanvaardbare afstanden bij een andere paardvriendelijke horecagelegenheid even kunnen uitrusten.

De Provincie Antwerpen stak de laatste jaren veel tijd, energie en geld in het ruiter- en mentoerisme op haar grondgebied. Een aantal jaren geleden werd de Taxandrië Ruiter- en MenRoute geopend, bij Tuin der Zinnen in Rijkevorsel. Dit jaar was het de beurt aan het ruiter- en mennetwerk Campinia. Het gaat om knooppuntenroutes die op hun beurt weer aansluiting moeten zien te vinden op andere ruiter- en mennetwerken in bijvoorbeeld Nederland en Belgisch Limburg. In haar persbericht schrijft de Provincie Antwerpen dat zij voor de ontwikkeling van het ruiter- en mentoerisme met name een beroep doet op ondernemers en landbouwers in de gemeenten Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Meerhout en Mol.

Ondernemers zijn bijvoorbeeld mensen die al een horecazaak hebben maar qua locatie ook het men- en ruitertoerisme mogelijkheden kunnen bieden om er (eventjes) te verblijven. Voorwaarde is dat de toegangswegen paardvriendelijk zijn want een paard is een vluchtdier. Veel automobilisten houden te weinig rekening met de aard van het paard dat overigens onder het zadel of voor de wagen -net als een tractor- een wettelijke toegestane verkeersdeelnemer is. Bij horecagelegenheden valt ook te denken aan paarden- en ponyboxen waar de viervoeters kunnen rusten of een (overdekte) stand voor kortere pauzes.
Veel agrariërs ontdekten het hippisch ondernemerschap reeds als 'bijberoep' omdat zij in de regel over de middelen en accommodaties beschikken om mensen met paarden of pony's tegemoet te komen. Er zijn allerlei varianten te bedenken: van Bed&Breakfast op de boerderij tot een landbouwer die een ruiterpad op zijn grondgebied beschikbaar stelt.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren