Banjul25

Op zaterdag 5 oktober 2024 start de 25e editie van de Antwerpen Banjul Challenge vanaf camping Tulderheyde in Poppel.

De rally is een alternatieve Dakar-rally ten bate van humanitaire projecten in Gambia.

De deelnemers rijden met auto's en motoren door Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië en Senegal. Na 20 dagen komen ze aan in Banjul, de hoofdstad van Gambia.

De Antwerpen Banjul Challenge is een initiatief van de vzw Helping Hands. Deze organisatie werkt samen met het Departement voor Plattelandsontwikkeling (DCD) in Gambia. Het DCD zorgt voor de opvang van de deelnemers en de veiling van de voertuigen. De opbrengst van de veiling gaat naar humanitaire projecten in Gambia.

Jubileumrit met speciaal duo om het startsein te geven.

Deze editie van de Antwerpen Banjul Challenge is een jubileumrit. Het is namelijk de 25e keer dat de rally wordt georganiseerd. Om deze gelegenheid te vieren, is er een speciaal startsignaal. Burgemeester van Ravels, Walter Luyten van Poppel en Nic Andriessen, voorzitter van CD&V, zullen gezamenlijk het startsein geven.

Absoluut! Hier is een versie van het artikel waarin we proberen nog specifieker te zijn, gebruikmakend van de informatie die we hebben. We voegen wat meer details toe over de route, de projecten en de sfeer van het evenement:

Een uitdagende route

De deelnemers aan de Antwerpen Banjul Challenge kunnen zich verheugen op een avontuurlijke tocht van maar liefst 7200 kilometer. De route voert hen door Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië en Senegal. Ze zullen indrukwekkende landschappen doorkruisen, zoals het Atlasgebergte en de Saharawoestijn. De deelnemers worden uitgedaagd om technische passages te overwinnen en om te gaan met de extreme omstandigheden in de woestijn.

Projecten

De deelnemers aan de Antwerpen Banjul Challenge kunnen ook de door hen gekozen projecten bezoeken. Dit jaar zijn er projecten voor de bouw van een kraamcenter, de inrichting van een tehuis voor gehandicapten, de uitbreiding van een school, een waterproject en de donatie van een ambulance.

Dit jaar ondersteunen de deelnemers onder andere:

  • De bouw van een kraamcenter in Brufut: Dit centrum zal lokale vrouwen in staat stellen om in een goed uitgeruste kraamkliniek hun kinderen ter wereld te brengen.
  • De inrichting van een tehuis voor gehandicapten in Kololi: Het tehuis zal een veilige en comfortabele omgeving bieden voor mensen met een beperking.
  • De uitbreiding van een school in Farato: Door de uitbreiding van de school kunnen meer kinderen naar school en krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen.
  • Een waterproject in Jalikassa: Het waterproject zal de toegang tot schoon drinkwater verbeteren voor de lokale bevolking.
  • De donatie van een ambulance in Sare Futa: De ambulance zal de medische zorg in de regio verbeteren.

Start

De 27 auto's en 4 motoren vertrekken op zaterdag 5 oktober om 9.00 uur vanaf camping Tulderheyde in Poppel. De deelnemers wachten een grootse ontvangst in Gambia op 24 oktober. Op zondag 27 oktober worden de voertuigen geveild bij het Independent voetbalstadion in Bakau. De opbrengst van de veiling gaat naar de door de deelnemers gekozen projecten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Antwerpen Banjul Challenge: https://www.antwerpenbanjul.com/

wagens banjul2024

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren