Bernard Cor

Afgedankte ambulance uit Poppel krijgt tweede leven in Gambia.

Helping Hands vzw, de organisatie achter de Antwerpen Banjul Challenge organiseerde afgelopen weekeinde het traditionele kampeerweekend voor de deelnemende teams in aanloop naar de start van hun 24e editie van de Banjul Challenge.

23 Deelnemers voor herfsteditie 2023.

De deelnemers die zich aangemeld hebben om de 7200 kilometer lange monstertocht naar Gambia te gaan rijden kwamen voor het eerst bijeen voor een eerste onderlinge kennismaking op het terrein en kantine van camping Tulderheyde in Poppel. De groep bestaat nu uit 23 deelnemers die met 10 auto’s en een motor de rit naar Gambia gaan rijden. Deze jaarlijkse tocht wordt verreden ten bate van humanitaire projecten in Gambia. De deelnemers kiezen een project uit de 52 verschillende project op de website van de Antwerpen Banjul Challenge.

deelnemers3

deelnemers2

deelnemers3

De projecten zijn allemaal in dorpen verspreid over heel Gambia gesitueerd. De projectlijst vermeld bouw van scholen, medische posten, waterputten etc.

De deelnemers bieden bij aankomst hun voertuig aan op de daarvoor georganiseerde openbare veiling in Bakau bij het lokale voetbalstadion.

De opbrengst van de voertuigen gaat naar het door de deelnemers gekozen project. Soms worden ook auto’s direct aan een project gedoneerd zoals schoolbussen.

Ambulance RWP Poppel.

Zo is er deze rit ook een bijzonder voertuig bij de groep. De Mercedes ambulance die jarenlang dienst deed bij de RWP van het Rode Kruis in Poppel gaat nu ook naar Gambia.

Helping Hands voorzitter Cor de Bresser kon de ambulance aankopen van het Rode Kruis bestuur Ravels. Hij zal deze zelf naar Gambia rijden samen met zijn pleegzoon Bernard Armakye als bijrijder. Deze gaat naar het dorp Faraba Kairaba in Gambia. Hij zal daar ingezet worden bij de medische post in dit dorp.

Kampeerweekeinde.

De deelnemende teams kwamen afgelopen weekeinde dus bijeen met hun voertuigen voor een eerste onderlinge kennismaking. Daar werden ook de deelname stickers met de startnummers op de voertuigen aangebracht. Zaterdag middag kregen ze nog heel veel inhoudelijke informatie over de te rijden route en de tips voor het rijden door de 7 te doorkruisen landen en vooral de Afrikaanse landen zoals Marokko, Mauritanië en Senegal.

Afbeelding van WhatsApp op 2023 09 02 om 23.36.12

jan versweyveldcor teampresentatieDe zendapparatuur waarmee de deelnemers onderling met elkaar kunnen communiceren werd grondig en vakkundig geïnspecteerd en gecorrigeerd door fervent zendamateur en radiospecialist Jan Versweyveld. Die met groot enthousiasme de teams van de nodige tips en apparatuur en materialen voorzag.

Klaar voor de start.

Met de voorbereidingen en de info die werd verstrekt op de teampresentatie is de groep klaar voor vertrek op zaterdag 7 oktober vanaf de Buga Auto Showroom aan de Krijgsbaan in Wijnegem bij het shoppingcenter.

Na een barre tocht van 20 dagen hoopt de groep op donderdag 26 oktober in Banjul de hoofdstad van Gambia aan te komen. Daar wacht ze een warm onthaal bij de Arch, opgewacht door ingevlogen familie, vrienden en kennissen. En dan is de 24e editie van de Antwerpen Banjul Challenge een feit.

 presentatie

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren