1-IMG 2211-001Jaren geleden, moet eind jaren 90  zijn geweest werd in Ravels Eel het Karting VD Racing Team opgericht.
VD Racing heeft karts in verschillende competities rijden en dit jaar werd als extraatje de Gentleman competitie gestart. Hierbij dient één lid van het team ouder te zijn dan 36 jaar en daar hadden ze er wel een paar van in het VD Racing Team.
 

Roots in Ravels Eel

1-IMG 21861-IMG 2197Tegenwoordig wonen weinigen nog in onze gemeente maar eigenlijk zijn allen onlosmakelijk verbonden met Ravels Eel en Weelde. Fons Van Dun, nog altijd de grote Manitou en eigenaar van het team is dan wel verkast naar Merksplas maar toch liggen zijn roots nog steeds in Ravels Eel. Beide zoons zijn ook aangestoken door het kartvirus en hebben een stuur in de competitie. Ook de sponsor van het Gents team is een ouwe rakker uit Den Eel, Erwin Van Hoppe woont nu dan wel in Arendonk maar ook hij kan zijn afkomst niet verloochenen. Het andere gentleman lid is André Gijsbrechts, voormalig Weeldenaar en bij vele generatiegenoten bekend als voormalig deejay in ondermeer de Groes en andere feestjes uit de eighties en nineties…. Al jaren rijden beiden voor het VD Racing Team  dat vooral staat voor een team dat de “fun factor” hoog in het vaandel voert.
Voor de finale wedstrijd van het GK4 / BEKC  in Genk, het team was al tot kampioen gekroond wegens te grote voorsprong, werd voor de gelegenheid het VD Gentlemen Team aangevuld met gastrijder “Junior” Planckaert, zoon van Eddy Planckaert … ex wielrenner.
 

GK4 / BEKC kampioenschap

1-IMG 21141-IMG 2131Het GK4 / BEKC kampioenschap is een gecombineerd Nederlands-Belgisch initiatief. Reeds jaren strijdt V.D. Racing mee voor een podiumplaats in verschillende klassen binnen dit mooie kampioenschap. Zeker het 'endurance' aspect vereist een bepaalde specialisatie, V.D. Racing heeft jaren ervaring en dat toont zich wedstrijd na wedstrijd. Naast de pure snelheid, zoals bij de sprint-wedstrijden, zijn immers betrouwbaarheid, tactiek en een snelle pitstop van belang. 
Het GK4 kampioenschap is uitgegroeid tot het grootste viertakt kart evenement in België en Nederland. 
De GK4 heeft als doel, tegen relatief lage kosten, competitieve races te organiseren met 4-takt en 2-takt karts binnen een gemoedelijke clubsfeer. Spanning, sportiviteit en vooral plezier krijgen de hoogste prioriteit. De GK4 richt zich niet alleen op de gevestigde orde, de "professionals", maar ook en vooral op de beginnende rijders die in de GK4 de nodige ervaring en contacten in een sfeervolle omgeving op kunnen doen.
 

Sputterende motor haat resultaat onderuit in endurance proef.

Deze laatste proef in Genk was dus meer voor de show als echt voor de punten, maar toch wilde het team met een goed resultaat de winter ingaan. Jammer genoeg besliste  een nukkige motor anders over het resultaat.

1-IMG 21731-IMG 2194Deze laatste proef was een endurance wedstrijd over 2 uur waar minimaal 2 keer moet worden gewisseld in de pit. Na drie kwartier wedstrijd voelde Erwin Van Hoppe echter dat de Rotax krachtbron na de lange rechte lijn sputterde in de bochten en moest even later noodgedwongen binnen komen voor nazicht. Eerst werden enkele noodreparaties uitgeprobeerd maar uiteindelijk moet toch de carburator worden vervangen met vele ronden tijdverlies als gevolg. 

Gelukkig was het kampioenschap al binnen en kon de champagne na afloop nog eens worden ontkurkt, proficiat jongens voor uw mooie prestatie.
 
Meer foto's van deze wedstrijd kan u hier bekijken : VD RACING - Genk  ® RAWEPO
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren