autodakar2015part26
Langzaamaan wint Frans Verhoeven steeds meer terrein in de Dakar Rally van 2015.
In de tiende etappe, terug op Argentijnse bodem, zette de Dakar veteraan de negentiende tijd neer. In het algemeen klassement klom Verhoeven op naar plaats 18.
Het verschil met nummer 17 slonk tot vier minuten. “Ik heb super lekker gereden,” meldt Verhoeven vanuit de sporthal waar de motorrijders overnachten.
 

Verbindingsroute over het Andesgebergte. 

De tiende etappe begon met een lange verbinding, terug de Andes over, via de Paso de l’Acay op bijna 5000 meter hoogte. Aan de voet van het hooggebergte ging een proef van 371 kilometer van start die voor de motorrijders het eerste deel vormde van alweer een marathonetappe. De wrc-achtige paden lagen Verhoeven goed. “Ik ben content. Het ging hard, maar ik heb geen risico’s genomen.”
De auto’s en trucks reden naar etappeplaats Salta, de motor- en quadrijders brengen de nacht zonder assistentie door in Cachi, waar een sporthal voor hen is ingericht.
 
In het door hevige regenval volledig onder gelopen en afgesloten bivak in Cachi moeten de deelnemers zelf zorg dragen voor het onderhoud van hun machines. Voor de technisch goed onderlegde en ervaren Verhoeven is dat geen probleem. Hij beschouwt de marathonetappes als een voordeel. “Ik kan goed behoudend rijden en ik kan zelf goed sleutelen, ook al heb ik aan mijn Yamaha WR450F weinig werk.”
 
autodakar2015part2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren