RAW 4851

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september kwamen alle 21 deelnemende teams van de 2019 editie van de Antwerpen Banjul Challenge bijeen op het teampresentatie weekeinde op camping Tulderheyde in Poppel.

De 44 deelnemers afkomstig uit alle windstreken van Nederland en België worden aan elkaar voorgesteld....

RAW 4810

Merel de Bresser brengt de deelnamestickers aanHier ontvingen de deelnemers de laatste instructies voor onderweg. Tevens werden de deelnamestickers op de auto’s aangebracht. Er was ook een speciaal zandparcours uitgezet om de Sahara omstandigheden na te botsen en om de 4x4 functies te testen van de auto’s. ook de motorrijder kon hier de nodige oefenrondjes maken. In de zaal van café Vijverzicht werden de laatste instructies gegeven voor de grote reis naar Gambia. Ook werd er een uitstekende barbecue verzorgd door café Vijverzicht die overigens ruw verstoord werd door een fikse onweersbui.

 

Er is bewust gekozen voor een kleinere groep deelnemers dan vorig jaar toen er maar liefst 42 auto’s en 8 motoren deelnamen. De grote groep gaf allerlei praktische problemen zoals te lange wachttijden aan de diverse grenzen en paste niet in een shift op de ferry.

Ook de overnachtingsplaatsen konden dergelijke grote groepen niet herbergen.

Nu zijn er 20 auto’s en 1 motor present om de monstertocht te aanvaarden richting Gambia. 

Onder de deelnemers is ook een IVECO  vrachtwagen die in Gambia ingezet zal worden voor vervoer van goederen voor de kraamkliniek in Ezau in Gambia. Deze zal ook verhuurd worden aan derden om fondsen te verzamelen voor de kliniek. 

2206 Iveco Team Rescue Baby GambiaDeze wagen kon er helaas niet bij zijn wegens een defecte aandrijfas hetgeen zich enkele dagen voor de teampresentatie voordeed.

Maar op 5 oktober zal hij aan de start verschijnen met de andere teams die vanaf de Buga Garage bij het Shopping Center in Wijnegem van start gaan om klokslag 10 uur. 

De plaatselijke politiediensten verlenen weer volledige medewerking door de kruisingen en rotondes vrij te houden om de groep te laten passeren tot aan de ring rond Antwerpen.

22e editie ABC

Het is dit jaar voor de 22 e maal dat deze alternatieve Dakar rally van start gaat.

De eerste rit werd in 2006 verreden en sindsdien zijn er al vele medische posten en scholen gebouwd. Ook vele dorpen konden voorzien worden van een waterput en er werden al vele ambulances en schoolbussen naar Gambia gereden die voor een tweede leven ingezet konden worden bij humanitaire projecten in Gambia.

Helping Hands vzw

Voor de organisatie tekent steeds de vzw Helping Hands uit Ravels onder voorzitterschap van Cor de Bresser. Hij reist zelf ook altijd mee om de groep te assisteren bij de verschillende grenzen.

De vzw Helping Hands schenkt ook dit jaar weer een auto aan een humanitair project in Gambia.

Een Renault Espace zal ingezet worden in het dorp Batteling als ambulance. Nu moeten de patiënten nog noodgedwongen vervoerd worden op een ezelkar waarbij deze soms al overleden zijn alvorens ze de 8 kilometer verderop gelegen medische post bereiken.

Track & Trace systeem

Start Zaterdag 5 oktober vanaf de parking van BUGA garage bij het Shoppingcenter in Wijnegem. 

De groep is te volgen op internet middels een track en trace systeem dat in de auto van Cor de Bresser is aangebracht.

Klik op :    TRACK & TRACE ABC 2019

 

 1rawepo camera Fotoreportage 22e Presentatie Antwerp Banjul Challenge |  © RAWEPO Joris C.

RAW 4855

1 drone robot camera 512 Video Presentatie ABC 2019

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren