weldse wondertocht lint

Op een zonnige zaterdag in mei opende de gemeente Ravels een gloednieuw wandelpad voor jonge avonturiers: “De Weldse Wondertocht.”

Dit magische kinderwandelpad, gelegen aan de Hoogeindse Berg in het Geeneinde (Weelde), belooft een spannende ervaring voor kinderen vanaf 6 jaar en hun familie.

Jeugdsentiment

Ondanks de vele andere activiteiten die op deze zaterdag waren gepland in onze gemeente waren nog aardig wat belangstellenden komen opdagen in het bos waar vele Weeldenaren hun jeugdherinneringen aan hebben. Burgemeester Luyten die zelf dit wandelbos wilde openen omwille van de vele jeugdherinneringen die ook hij aan de plek heeft was trots op de aankoop van de site die enkele jaren geleden gebeurde en toen ook het stukje aanpalende bos kon worden aangeschaft door de gemeente waren de plannen snel duidelijk. Dit stukje jeugdsentiment moest terug naar de mensen komen, zodat nieuwe generaties nieuwe herinneringen kunnen smeden in de voetsporen van de oudere generaties.

weldse wondertocht luyten

Betoverende Vertelplaten

“De Weldse Wondertocht” is een wandeling van 1 à 1,5 kilometer, waarlangs jonge avonturiers worden meegevoerd op een betoverend verhaal. Tien prachtige vertelplaten nemen de wandelaars mee op een reis door een wereld vol mysterie en avontuur. Speciaal ontworpen voor beginnende lezers, staat het verhaal centraal rond vier grafheuvels die uit de Midden-Bronstijd stammen (1800-1050 voor Christus). Deze heuvels, telkens in groepjes van twee, voegen een vleugje geschiedenis toe aan het avontuur.

weldse wondertocht6

De Hoogeindse Berg: Natuurlijke Pracht

Het parcours van de wandeling loopt over de Hoogeindse Berg, het hoogstgelegen punt van de gemeente Ravels. Deze natuurlijke zandduin, begroeid met eiken, grenst aan Weelde Depot. Enkele jaren geleden kocht het gemeentebestuur deze berg, die voorheen privébezit was. Nu behoort het tot het publieke patrimonium, en de gemeente wilde het opwaarderen en terug openstellen voor het publiek. De Hoogeindse Berg biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een stukje geschiedenis met de grafheuvels.

weldse wondertocht3

Kunstwerkjes van Ruth Govaerts

De tekeningen op de vertelplaten zijn gemaakt door de getalenteerde illustratrice Ruth Govaerts. Haar magische creaties brengen het verhaal tot leven en nemen de kinderen mee naar een andere wereld. Het meeslepende verhaal zelf werd liefdevol geschreven door Alison Luyten van de erfgoedvereniging Collectief Moos. Hun doel? Kinderen inspireren en vermaken terwijl ze genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Spelelementen en Cortenstalen Katten

Om de wandeling nog leuker te maken, zijn er spelelementen verbonden aan elke vertelplaat. Kinderen worden actief betrokken bij het avontuur terwijl ze de route volgen. En wat zijn die mysterieuze wegwijzers? Cortenstalen katten! Deze bijzondere katten wijzen niet alleen de weg, maar spelen ook een belangrijke rol in het verhaal. Volg simpelweg de kijkrichting van de kat en laat je meevoeren op dit magische avontuur.

weldse wondertochtkatweldse wondertochtkat2weldse wondertocht5

 Met “De Weldse Wondertocht” heeft de gemeente Ravels een waar kinderparadijs gecreëerd. Onderweg krijgen de wandelaars niet alleen beweging, maar ook een verhaal mee via de vertelplaten. Dus trek je wandelschoenen aan, volg de katten, en laat je betoveren door dit avontuur op de Hoogeindse Berg!

weldse wondertocht4

Nat...

Hier en daar is het nog wel nat en de route is wat aangepast omwille van het overvloedige water dat nog steeds in de lagere delen van de bossen niet is weggetrokken. Het heeft wel zijn charmes en de mensen van de technische dienst hebben er een mouwtje aangepast zodat je niet door het water hoeft te waden....

weldse wondertocht4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren