DE RAVELSE WANDELAARS

poppels glorie2024

Met de overvloedige regen in februari en voorgaande maanden heeft het ons deze keer heel wat meer moeite gekost om een waardig wandelparkoers aan de deelnemers te kunnen aanbieden.

Maar uiteindelijk is het dan toch weer gelukt!

Traditiegetrouw is er een ruime keuze aan afstanden : 5-8-16-20-24-42 of 50 km. Ingewijden kennen ondertussen het recept van al onze georganiseerde tochten : een natuurwandeling van het zuiverste kaliber. De nadruk ligt ook nu weer op een bosrijk parkoers, dat ten gepaste tijden wordt afgewisseld met slingerpaadjes langs riviertjes, enkele vennen en plassen en met de doortocht van een immense natuurbegraafplaats. Bovendien voegen we een nieuw Nederlands landgoed, Wellenseind, aan het traject toe, zij het alleen voor de afstand van 50 km.

Afhankelijk van de gekozen afstand kunnen we jullie diverse blikvangers aanbieden. Na de start vanuit de feestzaal van Mieke Pap en de gebruikelijke aanloop mag je al snel even slingeren langs de oever van de Aa. Je vervolgt met de doortocht van de bossen aan Overbroek, die nu eigendom zijn van Natuurpunt, en zet dan koers naar de rustpost ’t Jachthuis. De kortere afstanden keren al vroeger terug naar Mieke Pap door de bossen van Molenheide en opnieuw langs de andere oever van de Aa.

poppels glorie2024 2

Voor de langere afstanden (vanaf 20 km) voorzien we een al dan niet grotere lus rond ’t Jachthuis. Voor de 42 en 50 km volgt een grote omtrekbeweging van 25 tot 30 km door landgoederen de Utrecht en Wellenseind. Blikvangers zijn hier achtereenvolgens het licht erotisch (!) getinte ven Broekeling (ook voor de 24 km), het Arnoldspark met de 5,5 m hoge beeltenis van kunstenaar Andreas Schotel en enkele mammoetbomen.  Vervolgens gaat het stevig op en neer door de zanderige Dunse bergen en mag je langs de flink meanderende oever van riviertje de Reusel laveren. Dan is de Flaes, één van de grootste Brabantse vennen aan de beurt en ga je voor de eerste keer genieten van de fraaie omgeving van landgoed Wellenseind. Wat verder kom je in de liefst 27 ha grote natuurbegraafplaats van de Utrecht terecht, waar je langs meerdere natuurgraven passeert. Via de Gagelhoeve en door een bosrijke omgeving keer je uiteindelijk terug naar ’t Jachthuis.

natuurbegraafplaats

Ook de rustposten in deze lus ogen attractief : eerst in den Bockenreyder, midden in de bossen van Esbeek en meermaals gelauwerd als één der beste horecazaken van Nederland. Dan volgt het nieuwe Voor Anker in Wellenseind, eigendom van de gekende kledingketen Zeeman en tenslotte de Buitenman in Lage Mierde, een 400 jaar oude verbouwde rustieke pachthoeve van de witheren van Postel.

Klus Buitenman Lage Mierde onderhoud 4

Na de laatste stop bij ’t Jachthuis keer je terug naar Mieke Pap langs een ongebruikelijke veldweg , door de bossen van Molenheide en langs de Aa. Als de weergoden ons gunstig gezind blijken, zijn we ervan overtuigd dat je weer zal genoten hebben !

Alle bijkomende info vind je terug op www.deravelsewandelaars.be

Iedereen is bij deze van harte welkom !

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren