ZATERDAG 23 DECEMBER: DE RAVELSE WANDELAARS

 miekepap150 1

Het is inmiddels al de 16de uitgave van dit wandelevenement van de Ravelse Wandelaars.

De mogelijke afstanden zijn : 6-8-10-15-19-28-35-42 of 50 km.

mieke pap holyshitMieke Pap goes holy shit! ...150 km!!

Deze laatste is ook de afstand van de uitdaging voor langeafstandwandelaars ‘Mieke Pap goes 150 km’. De deelnemers hieraan krijgen na aankomst hun felbegeerde ‘holy shit’ T-shirt. Starten doe je vanuit de gemeentezaal, Dorp 30 in Poppel.

Het is langer geweten dat Poppel als uitvalsbasis zo goed als een garantie vormt voor een mooie natuurwandeling. Het zal deze keer niet anders zijn. Het traject van deze tocht omhelst de doortocht van ettelijke natuurgebieden zoals de bossen van Molenheide en het privaat domein de Schrieken in België en ettelijke Nederlandse landgoederen, waarbij Gorp en Roovert en de Regte Heide als voornaamste kunnen worden genoemd.

miekepap150 1

Lussen combineren...

Logischerwijze zoeken de kortere afstanden (tot en met 19 km) vooral het Belgische grondgebied op. Er zijn vooreerst 3 lussen voorzien rond de startzaal : een lus van 6 km brengt je voornamelijk via veldwegen naar Hegge en het Hegse Stalleke om dan terug te keren naar Poppel. De lus van 8 km zoekt de noordelijke kant op en combineert een slingerpad door de bossen van Molenheide met een terugkeer langs de kronkelende oever van riviertje de Aa, terwijl de 10 km je via Hondseinde naar de Schrieken leidt, waar je dan een prachtige doorsteek van 4,5 km mag meepikken, om dan langs het Hegse Stalleke naar Poppel terug te keren. De afstanden van 15 en 19 km combineren 2 van deze lussen.

miekepap150 3

België... maar ook Nederlandse bodem.

De afstanden vanaf 28 km hebben het duidelijk op Nederland gemunt. Afhankelijk van de gekozen afstand mogen ze achtereenvolgens van heel wat lekkers genieten. Dat begint met een heerlijk slingerpaadje langs de Rovertsche Leij om bij de Nieuwe Hoef in het natuurgebied Gorp de Ley aan te landen. Hier volgt nog een lus met het Bankven en het Haneven als blikvangers. Vervolgens wandel je door een klim- en avonturenbos en de bossen van landgoed Nieuwkerk naar de prachtige Regte Heide in Riel. Omdat je van die heide niet genoeg kan krijgen volgt hier nog een lus rond de plaatselijke manège. Het verste punt heb je dan meteen bereikt en de tijd wenkt voor de terugkeer. Die verloopt door de bossen van het Riels Hoefke, het landgoed de Hoevens en het natuurgebied Ooievaarsnest. Een grenspaal verraadt dat je weer op Belgisch  grondgebied bent geraakt en gidst je naar Aarle. Maar de kers op de taart komt er nog aan met een stevige portie bossen en rododendrons in privaat domein de Schrieken. Van daaruit resten via Hegge nog 2,5 kilometers naar eindbestemming Poppel.

miekepap150 4

Rustposten

Er zijn onderweg de nodige rustposten voorzien om de innerlijke mens te versterken : de Nieuwe Hoef in Goirle, manège Het Hoefke in Riel, de Kerststal in Aarle, het Hegse Stalleke in Weelde en uiteindelijk de gemeentezaal in Poppel.

miekepap150 2

Zaterdag 23 december is een ideale dag om de beentjes nog eens uit te slaan en een berg calorieën te verbranden, want daarna volgen de uitbundige feestdagen, waarvoor je wellicht een tol zal moeten betalen onder de vorm van extra kilootjes.

Als de weergoden ons gunstig gezind blijken is genieten de enige boodschap die we je kunnen overbrengen !

Iedereen van harte welkom!

miekepap150 53

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren