Zaterdag 31 december  -  de Ravelse Wandelaars

Afstanden : 5-8-15-16-24-30-37 of 42 km

 miekepap poppelsglorie

Deze wandeltocht is traditioneel onze afsluiter van het wandeljaar.

Deze keer hebben we dat wel erg letterlijk opgevat en zijn we met de Mieke Pap-route éénmalig naar de laatste dag van het jaar verhuist : zaterdag 31 december is het D-day.

Het valt moeilijk te voorspellen hoeveel wandelaars die dag nog de uitdaging willen aangaan om de overtollige Kerst- en nog volgende Nieuwjaarscalorieën van zich af te schudden, maar voor velen zou het wel een aanrader zijn ! Veel andere mogelijkheden zijn er op 31 december ook niet !

Ondertussen weten ze wel wat wij hun daarvoor kunnen presenteren : een rasechte en afwisselende natuurwandeling langs al het moois dat Poppel en Nederlandse omstreken ons te bieden hebben. Het zal deze keer niet anders zijn !

START: Gemeentezaal Poppel

Traditioneel steken alle afstanden van wal vanuit de gemeentezaal in Poppel. Als we het over de blikvangers van het parkoers willen hebben, kunnen we meteen uitpakken met twee echte primeurs !  Als eerste citeren we de doortocht door de bossen van Overbroek (67 ha), in 2021 aangekocht door Natuurpunt en waar we voor de eerste maal mogen vertoeven (vanaf 15 km), waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. Als tweede vernoemen we de tussenpost aan de Kerststal in Aarle, waar de wandelaars op de 37 en 42 km even mogen bijtanken.Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Afhankelijk van de gekozen afstand ontmoet je op je weg nog volgende absolute publiekstrekkers : de passage langs riviertje de Aa en zijn Nederlands verlengde, de Rovertsche Leij, het ven Papschot, enkele rododendrondoorsteekjes en het Haneven in landgoed Gorp en Roovert, de rustpost de Nieuwe Hoef, een originele tiendhoeve uit 1641 en absoluut het bezichtigen waard, in landgoed Gorp de Leij, enkele nieuwe bospaden in het meer toegankelijke landgoed Nieuwkerk, de immense Regte Heide (250 ha), één van de grootste heidegebieden van Noord-Brabant met zijn grafheuvels, de bossen van ’t Riels Hoefke en het vlonderpad in landgoed de Hoevens, langs de drassige weiden van natuurgebied Ooievaarsnest met zijn mooie Ooievaarsschuur. Tenslotte de bosdoorsteek in Aarleheide (Poppel), voor velen nog onbekend terrein.

We zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat, mits de weergoden ons gunstig gezind zijn, iedereen ruimschoots aan zijn trekken zal komen !

Voor hen die in 2023 nog eens een uitdaging willen aangaan, hebben wij voor volgend jaar onze MIEKE PAP GOES …HOLY SHIT!...150 KM ! op het programma gezet. Het betreft 3 tochten van 50 km op de data 4 maart, 11 november en 23 december en die als één geheel worden beschouwd. Je dient voorin te schrijven en dat kan tot uiterlijk 25 februari 2023, via onze website www.deravelsewandelaars.be. Hier vind je ook alle bijkomende informatie over de Mieke Pap-route van 31 december.

Iedereen is bij deze van harte welkom !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren