persvoorstelling pierenlooptrail

De 28ste Pierenloop te Ravels op zaterdag 31 augustus wordt grondig vernieuwd.

Nadat de verschillende Pierenloop organisaties vele jaren de platgetreden klassieke paden in het stratenlopen hadden gevolgd, gaan ze nu de nieuwe uitdaging aan en nodigen op 31 augustus de lopers uit Ravels, maar ook van heel Vlaanderen uit voor hun eerste trial runs in twee verschillende afstanden, 15 of 30 km.  

Kinderlopen en klassieke 5 km jogging blijven op het programma.

Zo wordt, naast de kinderlopen, de 5 kilometer jogging nog steeds georganiseerden kiest de organisatie verder resoluut voor twee trails, één van 15km en één van 30 km. Trailrunning is de laatste tijd een ware hype omdat het over het algemeen op onverharde paden plaatsvindt. Regio Ravels met zijn uitgestrekte bossen en velden biedt daarvoor een unieke gelegenheid. Met passages door de Ravelse Staatsbossen, langs De Bergen van Van Gils, over de voetgangersbrug, het Pierelierebinken pad, enzovoort, is plezier gegarandeerd.

Een groot stuk van de opbrengst gaat uiteindelijk naar het goede doel: Kind in Nood Kempen.

persvoorstelling pierenlooptrail2

Vernieuwd concept Pierenloop 2019

De 28ste Pierenloop te Ravels op zaterdag 31 augustus vernieuwt zijn concept grondig. Zo wordt, naast de kinderlopen, enkel de 5 kilometer jogging weerhouden en kiest de organisatie resoluut voor twee trails, één van 15km en één van 30 km. Daarmee komt er een einde aan het officieel wedstrijdgedeelte, de 10 miles van de afgelopen jaren.

Trailrunning werd verkozen omdat het een ware trend volgt. Trailruns worden over het algemeen gelopen op onverharde wegen en heuvelachtige terreinen. Het aantal mensen die trailruns beoefenen, stijgt jaarlijks. Lopers geven daarbij vaak aan dat er bij het lopen op onverhard terrein een betere demping bij de voetlanding is. De deelnemers hebben daarbij de kans om te genietenvan de natuurlijke en niet-stedelijke omgeving.

Zeer bosrijke en landelijke omgeving te Ravels

De regio Ravels met zijn uitgestrekte bossen en velden biedt daarvoor een unieke gelegenheid. Met passages door de Ravelse Staatsbossen, langs De Bergen van Van Gils, over de voetgangersbrug, het Pierelierebinken pad enzovoort is plezier gegarandeerd. Een pittoreske omgeving overwegend in Ravels met kleinere gedeeltes in Turnhout, Oud Turnhout en Arendonk. Bovendien wordt er bij de Pierentrails grotendeels onder bomen gelopen.

Praktisch

Dit jaar wordt de Pierenloop op zaterdag 31 augustus georganiseerd. De start van de 30 kilometer vindt plaats om 13:30, de 15km start om 13:45, om 14:00 beginnen de kinderlopen en de 5km jogging start om 14:30. De startplaats ligt in de omgeving van de feesttent aan de Kerkstraat. Voor de trails is voorinschrijven aan te raden gewenst en dan betaalt men €8. Inschrijvingen de dag zelf kunnen ook nog maar dan bedraagt de kostprijs voor de trails €15. De 5km jogging kost eveneens €8 (€10 inschrijving de dag zelf) en voor de kinderlopen betaalt men €4. De kinderen krijgenna het lopen gratis een ijsje en mogen deelnemen aan een tombola. Voor de anderen is er een goed gevulde goodie bag met daarin tweelokale verrassingen.

Tijdens het traject zijn er bevoorradingsposten voorzien en nadien is er gelegenheid tot douchen.

Pierenloop 2019 15k

Pierenloop 2019 30k

Het goede doel: Kind in Nood Kempen

Een groot stuk van de opbrengsten van De Pierenloop gaat naar een goed doel. Dit jaar werd opnieuw gekozen voor Kind in Nood Kempen. Kind In Nood Kempen is een aanspreekpunt voor kindermishandeling in onze regio. Het centrum fungeert als ‘antennedienst’ van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) Antwerpen en werkt vanuit Turnhout. Kind in Nood Kempen is een samenwerking tussen de Christelijke Mutualiteit, De Voorzorg, de 27 OCMW’s uit de regio en Welzijnszorg Kempen. Welzijnszorg Kempen verzorgt het bestuurssecretariaat van de vereniging. Het VK probeert hulp te bieden vanuit de behoeften van het kind.

Over De Pierenloop

De Pierenloop wordt al 28 jaren georganiseerd door ARAC en de Ravelse Joggingclub. Gedurende de jaren werden verschillende parcours uitgestippeld. Zo liep men twintig jaar terug van centrum Poppel naar centrum Ravels. Daarna werd o.a. een formele 10 miles wedstrijd in Ravels door de Ravelse Staatsbossen gelopenen vanaf nu ook twee trail runs. De laatste jaren gaat een belangrijk deel van de opbrengsten naar een goed doel.

ARAC, de Arendonkse Atletiek Club, bestaat sinds 1965 en is lid van de Vlaamse Atletiek Liga. We hebben meer dan 400 atleten en zijn voor deze regio een belangrijke sportclub. Met atleten zoals o.a. Hans Van Alphen, Sara Aerts, Elfje Willemsen en Lieve Slegers kunnen wij ook een degelijk palmares voorleggen.

De Ravelsejoggingclub.be is de website voor de Ravelse lopers die een overzicht geeft van wat er reilt en zeilt in het Ravels loopwereldje.

Pierenloop 2019 facts

1rawepo cameraFotoreportages vorige Pierenlopen vanaf  2009

Via onderstaande link kan u de minstens 22 verschillende fotoalbums nogmaals beleven waar de fotografen van Rawepo  hun best deden om alle lopers in beeld te krijgen.  U zal wat moeten zoeken want ook de andere stratenlopen staan in deze lijst.

https://rawepo.smugmug.com/SPORT/STRATENLOPEN-RAVELSE-JOGGINGCLUB

Als u enkel de foto’s wil zien van de Pierenloop klikt u best hier:

https://rawepo.smugmug.com/search/?c=photos&n=rawepo&q=pierenloop#c=galleries

 PONTES

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren