IMG 4716

Ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan pakken de RAVELSE WANDELAARS met een stunt uit.

Ze organiseren namelijk op ZATERDAG 2 JUNI 2018 een monstertocht van niet minder dan 75 km. Het is de eerste keer in zowat 20 jaar dat in Vlaanderen nog eens een vrije (niet in groep) wandeltocht van die afstand wordt ingericht : 60 en 100 km komen wel meer op de kalender voor, maar 75 km blijkt uniek te zijn.

Na de succesvolle tocht van 60 km in 2016 steken we dus nog een tandje bij. En omdat je een beetje knettergek moet zijn om zo’n tocht in mekaar te flansen hebben we die ook zeer toepasselijk en ludiek ‘MIEKE PAP GOES COMPLETELY BANANAS’ genoemd, welke titel op het al even ludieke te verdienen t-shirt zal prijken.

Omdat je voor zulke tocht al snel een 15-tal uren onderweg bent, geven we je de kans om al bij het krieken van de dag (5h ’s morgens) van wal te steken vanuit de feestzaal bij Mieke Pap in Poppel. Onderweg zijn er verschillende rustposten voorzien, waar je een drankje of hapje kan bijtanken of een versnapering aangeboden krijgt (o.m. fruit, energiereep, sportdrank, ijskreem  (!) en zelfs abdijbier). De versnaperingen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld van 10 of 14 euro, naargelang je opteert voor een katoenen of een polyester, sneller drogend, sportshirt. Dit bedrag dien je te betalen op de dag van de wandeltocht.

Je wordt wel verzocht op voorhand in te schrijven vanwege het te verdienen t-shirt, zodat we je de juiste maat kunnen aanbieden. Dit kan via de website www.deravelsewandelaars.be, waar een rubriek voor voorzien is. De uiterste inschrijvingsdatum is wel vastgelegd op 30 april. Je kan er ook de deelnemerslijst raadplegen. Voor de langeafstandwandelaars die bijvoorbeeld achter het net gevist hebben voor de Dodentocht van dit jaar is het een unieke gelegenheid om toch een lange tocht tot een goed einde te brengen. Voor hen die wel tijdig ingeschreven hebben kan het bovendien een ideale voorbereidingstocht worden. 

Het staat als een paal boven water dat deze 75-km natuurtocht vele malen mooier wordt dan die Dodentocht. Het parkoers loopt immers voor zowat 85% over onverharde paden en dit voor 70% op Nederlands grondgebied. Daarbij doorkruis je ettelijke landgoederen, zoals de Utrecht, Gorp en Roovert, Gorp de Ley, Nieuwkerk, Ooievaarsnest, de Regte Heide en ’t Riels Hoefke. Bospaden, veldwegen, vennetjes, riviertjes, een flinke portie heide en massa’s rododendrons in bloei zorgen voor de nodige afwisseling.

Zoals blijkt uit de flyer heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kortere afstand. Zij kunnen een lus rond de startplaats afwerken of vanaf 13 km zich begeven naar Tulderheyde om daar al of niet 1 of 2 lussen in het landgoed de Utrecht mee te pikken.

Iedereen van harte welkom op ZATERDAG 2 JUNI 2018!

 

ZATERDAG 2 JUNI 2018

3e POPPELS GLORIE

5-8- 13-18- 20-24- 31-40- 75 km

De Ravelse Wandelaars (1060)

- Afwisselende, bosrijke en grensoverschrijdende natuurwandeling door wandelparadijs Poppel. Door de bossen van Molenheide en Overbroek, 2 prachtige lussen in de immense landgoederen de Utrecht en Gorp en Roovert.

Terug langs Overbroek en riviertje de Aa.

- Vertrek : Feestzaal Mieke Pap, Dorp 28, Poppel : 7 tot 15h

- Inschrijving : 1,10 euro of 1,40 euro(met sticker)

1,50 euro voor niet-leden. Kinderen tot 12j gratis !

- Te bereiken : snelbus of trein tot Turnhout, dan lijnbus 450 (elk uur) Turnhout-Tilburg (halte Poppel Dorp) op 50 m van startplaats).

- Meer info : 0499/72.25.49 of www.deravelsewandelaars.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren