ddw2

De stratenloop Dwars door Weelde kon gisteren rekenen op schitterende weersomstandigheden. 

Jammer genoeg kon dat niet worden vertaald in een hogere opkomst dan andere jaren. In totaliteit kwamen er een kleine 250 lopers aan de start.

 

Lopen langs de mooiste dorpskern van de Kempen.

Net als vorig jaar was de omloop voor de langere afstanden omgeleid langs “ het Ei van Weelde”. De pittoreske dorpskern rondom de Torenstraat en de Dreef is één van de mooiste plekjes van onze gemeente en een absolute meerwaarde voor de lopers die dan nog konden ademen.

ddw4

Kids Run

Bij de twee verschillende golven van de kids run kon de organisatie 82 lopertjes noteren die onder de luide aanmoedigingen van hele families hun ding mochten doen voor de groten aan de start kwamen, altijd het leukste deel van elke stratenloop.

kids

3.7 km

Bij de kotste afstand was het niet lang wachten voor de eerste finisher in zicht was, het duurde slechts 13:30 minuten voor Bart Moons uit Herentals arriveerde. Hij versloeg Rowan Segers uit Weelde die er 13:50 voor nodig had .

Bij de meisjes was het de 15 jarige Stien Seghers die de beste papieren kon voorleggen met een tijd van   17:17 voor Ellen Byns  en de nog piepjonge Amber Jansens, beiden ook al uit Weelde.

ddw1

5 km

Kevin Sels uit Turnhout wist alles en iedereen te verschalken op de 5 km. Met 16:42 min was hij ruim beter dan Andy De Rooy uit Grobbendonk en Rudy Melis van Mol.

Eddy Van Steenbergen was in de 5 km de eerste lokale loper in een tijd van 17:37 voor Chris Pinet en Vic Struyfs.

Tine Van Beek uit Weelde wist de lokale bloemen voor zich te houden met de eerste plaats van de vrouwen voor Frauke Vercalsteren en Kim Crets.

ddw3

10 km

Kurt Verheyen is één van de mannen die telkens in de gaten wordt gehouden als in onze contreien wordt gelopen en ook dit keer bleek de man uit Merksplas de te kloppen man. Met een tijd van 33:33 min was hij de betere van Chris Wouters uit Diest. Ook met de gemiddelde snelheid van 17,8 km/h mocht hij ook tevreden zijn.

Voor de lokale ereplaatsen kwam het tot een sprint tussen Seppe Van Gils en Wim Struyfs. De twee Weeldenaren kwamen met slechts 1 seconde verschil over de eindstreep waarbij  met het voordeel voor de Seppe. 

Stin Vloemans is terug goed op dreef na een langdurige blessure en vierde dat met een beste prestatie bij de dames voor Michaela Smeulders uit Poppel en Hanne Van Gils.

 

Resultaten Dwars door Weelde

pdfDDW2017_3700m.pdf 
pdfDDW2017_5000m.pdf
pdfDDW2017_10000m.pdf

Voor de duidelijkheid moeten we eraan toevoegen dat de tijdsregistratie niet feilloos werkte, hier en daar kunnen er afwijkingen zijn op de tijden die op het resultatenblad zijn genoteerd. 

 

Fotoreportage Dwars door Weelde © RAWEPO

 

Dwars door Weelde deel 1  -  © Joris C & @J

Dwars door Weelde deel 2  -  © Luc J

 

ddw5

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren