RAW hm start

Traditioneel is het half augustus tijd voor alweer een loopwedstrijd in het kader van de RZM 2016.
De Halve Marathon die gisteren werd gelopen in Poppel maakt deel uit van de Ravelse Zomermarathon die wordt georganiseerd door de Ravelse Jogging Club in samenwerking met de gemeente Ravels.

Goede weersomstandigheden.

RAW hm_finishWaar vorig jaar de halve marathon in een kil en nat weertje werd gelopen was het dit keer schitterend loopweer waar alweer een mooi aantal lopers op waren afgekomen.
Er werd gelopen over drie verschillende afstanden, 5,5 km– 11,5km – 21,1 km.

Even na 19.00h werd het startschot gegeven aan Jeugdhuis De Kromme, de 142 lopers waren vertrokken voor een run langs Ravels wegen via Weelde en Ravels-Eel om dan terug te finishen aan De Kromme.

5.5 km

RAW hm55 RAW hm_sharon RAW hm_dvBij de kortste afstand werd Andy De Rooy winnaar met een tijd van 19:45. Tome & Koen Michielsen vervolledigde de top drie vooraleer de eerste Poppelse deelnemer kon finishen. Deze eer was voor ex wielrenner Dieter Vosters. Hij eindigde in een tijd van 21:30.
Vanessa Van Vlaskuilen uit Baarle-Nassau was de eerste vrouw op een mooie 5e plaats. Voor de eerste Poppelse dame moesten we wachten op Sharon Joanne Van Tilborg op een 16e plaats.

11.2 km

RAW hm105 RAW hm_hanne RAW hm_nooyensOp Paul Embrechts stond geen maat in de middellange afstand van 11.2 km. Met 39:21 zette de duathlon athleet uit Tielen ook een mooie tijd neer met meer dan vier minuten voorsprong op Ward van Roy uit Arendonk en Thomas Peeters uit Turnhout. “Refugee” Matin Safi wordt stilaan ook een man om rekening mee te houden. De inwoner uit het vluchtelingen opvangcentrum in Weelde kon zich bijna op het podium scharen en kwam maar een 20 tal seconden te kort voor de derde plaats
Eerste lokale loper in de 11.2 km  was Bart Nooyens, Bart legde de afstand af in 51:41.
Liesbeth Cambre uit Turnhout bleef met een tijd van 52:53 goed in de buurt van haar mannelijke concurrentie op een 19e plaats en Hanne Van Gils was ook weer goed voor eerste Ravelse.

21.1 km

RAW hm_elly_david RAW hm211In de prestigieuze halve marathon werd het record van vorige jaar ernstig bedreigd. Het vorig jaar gevestigde record van Dieter Brouckaert van 1:10:32 bleef echter overeind.
Rik Thijs uit Mol kwam echter wel dicht bij een verbetering van het record. We weten echter niet of er telkens op exact hetzelfde parcours wordt gelopen zodat het moeilijk vergelijken is.
Rik uit Mol bleef net 1 minuut boven de tijd van de vorige editie.
Corné van Oirschot uit het Nederlandse Oirschot kwam krap vier minuten later over de finishlijn en nog eens een drietal minuutjes later was “snelle Spetser” Kurt Verheyen een mooie derde.
David Verdonck finishte als eerste Ravelse loper op een 8e plaats, gevolgd door de eerste Ravelse dame Elly Kestens die quasi dezelfde tijd klokte dan David.