IMG 4121 001

Gisteren werd voor de Bourgondische Brouwerij het startschot voor Weeldestraat Kermis gegeven met de 16e Stratenloop, vroeger bekend als de kermisjogging...

Sinds enkele jaren hebben de mensen van het kermiscomité een tandje bijgestoken en hebben voor de kermis van Weeldestraat een volledig weekend programma klaar om iedereen te vermaken.

 

IMG 4115Recordaantal deelnemers.

Net als elk jaar verbazen we ons telkens weer ver het vele zware vervoer dat vlak langs de lopers dendert voor de start van de wedstrijden. Vooral voor de allerkleinsten moet dit een belevenis zijn.

Met een recordaantal deelnemers mag de organisatie tevreden zijn. Ook de weersomstandigheden waren beter dan vorig jaar zodat dit wellicht heeft bijgedragen aan de grote opkomst van de deelnemers.

Nadat de peuters, kleuters en andere snelle beentjes hadden voorgedaan hoe het eigenlijk moest konden de echte langere afstanden van start gaan. Deze waren opgedeeld in drie afstanden,  4 km / 8km / 12 km.

Net als in de Lentejogging waren ook dit keer een hele delegatie enthousiaste bewoners van het opvangcentrum voor asielzoekers van de partij die voor de nodige ambiance zorgden.

IMG 4133 001

 

Start 16e Stratenloop

IMG 4192 001 

Dieter Vosters uit Poppel wint  de 4 km.

De kortste afstand leverde een zege op voor Dieter Vosters in een tijd van 13:42. De jongeman uit Poppel was sneller dan Andy De Rooy uit Grobbendonk en onze eigen Joren Moonen en Tim Achterberg, beiden uit Weelde.

Voor de dames was het alweer Frauke Vercalsteren  (11e totaal) die de snelste was, de snelle juffer uit Weelde bleef met een tijd van 17:03  Stien Seghers (14 e totaal ), ook al uit Weelde bijna 50 seconden voor.

 

8 km is voor snelle man uit Beerse. 

IMG 4529In de 8 km afstand was Michel Kerstens uit Beerse de betere, hij versloeg Kurt Miechiels uit Tielen met bijna een volle minuut en was hiermee dan ook een verdiende winnaar. Mario Verreyt  kon de derde plaats verzilveren en voor een eerste “lokale” loper moesten we wachten op Farhad Zubair die binnen kwam lopen op een 6 e plaats in 32:50.

Cynthia Huybrechts kwam op een 9e plaats als eerste dame over de finish in 34:43 voor Liesbeth Cambré (14) met 37:42.  Hanne Van Gils was de eerste Ravelse deelneemster op de 24e plaats in een tijd van 39:20.

 

Geen kruit gewassen tegen Kurt Verheyen uit Merksplas.

Bij de mannen en vrouwen van de 12 km beloofde het een echte wedstrijd te worden met kleppers als Guido Hendrickx, Kurt Verheyen, Kris Van den Bogerd en andere zegekandidaten aan de start.

IMG 4348IMG 4492Kurt Verheyen was echter te sterk voor de rest van het pak van 12 km lopers.  Hij haalde het in een mooie tijd van 42:40, uitgerekend is dat een gemiddelde van net iets meer dan 17 km/uur.
Guido Hendrickx was degenen die het langst in de tred kon blijven van Verheyen en eindigde als tweede. De man uit Hoogstraten was Kris Van den Bogerd uit Rijkevorsel te snel af en hield deze nog op ruime afstand.

Ook in deze langste afstand was de snelste “lokale” loper er eentje uit het opvangcentrum. Safi Matiullah kon de top drie dan wel niet naar de kroon staan, toch was hij een mooie vierde.

Verrassend snel was ok de eerste dame binnen, als vijfde totaal snelde ze al over de finish in een tijd van 48:18,  er waren dus maar 4 mannen die beter konden dan de snelle Kelly Kerstens uit Ravels. Ook de tweede dame was er eentje uit Weelde, Hanne Verstraelen wist mooi als 18e te finishen.

  

UITSLAGEN

 

pdfstratenloop_Weeldestraat2016.pdf246.87 KB

 

fotograaf   FOTOREPORTAGES

 

 

IMG 4490

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren