lentejogging2015
Vrijdagavond startte de Ravelse zomermarathon onder een stralende zon aan een nieuw seizoen met de Ravelse Lentejogging.
Een kleine 300 deelnemers zakten af naar de terreinen van Flandria om hun eerste wedstrijd af te wikkelen en daarbij waren een massa sportievelingen uit onze gemeente.
Om 19 h werd het startschot gegeven voor alle afstanden,  de 3,5 Km – 7 Km en de langste afstand … 10,5 Km.

Geert Willemsen & Sara De Kinder beste lokale lopers.

Na een dikke 12 minuten kwam Ward van Roy als eerste over de finish. De Arendonkenaar har nog een ruime voorsprong op Jef Smits uit Kasterlee en Kristof Diels uit Turnhout. Geert Willemsen was de eerste lokale loper op een vierde plaats. En bij de vrouwen was de eerste plaats weggelegd voor Shana Janssen uit Turnhout, Sara De Kinder uit Ravels eindige als eerste Ravelse dame op de 14 e plaats.

eddy van_steenbergenBij de middellange afstand van 7,5 Km was Thijs Antonissen de snelste. Hij won het met kleine voorsprong op Karel Teunkens.  Met Laurens Van Calsteren moesten we wachten tot de 8e plaats om onze eerste loper uit Ravels (Weelde) te verwelkomen. Cynthia Huybrechts uit Houtvenne was met een tijd van 30:31’ de snelste dame op de 13e plaats. OP de 26e plaats eindige Suzanne Van Opstal de leading Ravelse lady.
Tenslotte waren de lange afstandlopers nog onderweg voor hun afstand. Met 142 finishers was het ook een mooi deelnemersveld waarin Vincent Bierinck de snelste was in 34:57’. De man uit Geel was de snelste voor Rik Thijs uit Retie en Jan De Bie uit Dessel.

"Good old" Eddy van Steenbergen al in goede doen vroeg op het seizoen.

De Ravelse supporters moesten wachten tot “good old” Eddy Van Steenbergen over de finish kwam op een toch verdienstelijke 15e plaats.
Bij de vrouwen was de Turnhoutse Joyce van Ammel sneller dan Greet Verstappen. Katrijn Vloemans nam de fakkel over van Stin en pakte zo de eerste plaats over als snelste Ravelse dame.