mieke pap 2014 kop 001

Tijdens het laatste weekend van 2014 stond de 9de Mieke Pap Route geprogrammeerd. Vorig jaar lokte deze organisatie nog 1700 deelnemers. Ook voor deze uitgave was dat zowat het streefdoel, de weergoden beslisten daar echter anders over. Voorzitter Leo Lauwers van De Ravelse Wandelaars verschafte ons tekst en uitleg.

Mieke Pap_dHet zat niet mee op de laatste zondag van december 2014. Het winteroffensief met een flinke portie sneeuw op zaterdag strooide flink wat roet in het eten. Berichten in de vooravond van geblokkeerde paden door afgebroken takken wegens het gewicht van de sneeuw en een sneeuwtapijt van 15 cm, samen met een waarschuwing van de brandweer om de bossen zoveel mogelijk te mijden, noopten ons tot een noodmaatregel.

Omdat de langere afstanden veel bosdoorsteken op het programma hadden werd besloten deze te schrappen. Het werden dus nachtelijke overuren om een noodparkoers rond Poppel en Weelde uit te dokteren met een maximale afstand van zo'n 25 km. Maar omdat alles al uitgepijld was volgens het oorspronkelijke plan, diende 's morgens stapsgewijze nog heel wat gecorrigeerd te worden en dat leidde voor de vroege vertrekkers wel tot enige moeilijkheden. Er dienden ook 4 voorziene rustposten onderweg geannuleerd te worden. In de loop van de
voormiddag kwam alles uiteindelijk in de goede plooi te liggen.

Mieke Pap_aOp zondag bleek het zoals voorspeld nog uitstekend wandelweer. Het vroor wel flink maar het bleef droog en dat nodigde toch nog flink wat plaatselijke wandelaars uit om er op uit te trekken. Maar begrijpelijkerwijze gaven veel wandelaars die van verder dienden te komen forfait vanwege de gevaarlijke wegen en de overvloedige sneeuw.
Uiteindelijk konden we nog tevreden zijn met een totaal van 570 moedige wandelaars. Zij namen wel een risico want vooral op de verharde voetpaden was het plaatselijk spiegelglad. Er werden dan ook enkele stevige valpartijden gesignaleerd, voor zover ons bekend gelukkig zonder ernstige kwetsuren.

En dan zijn er natuurlijk ook de fanatiekers die door geen enkel weerfenomeen te stoppen zijn en die immer op de afspraak zijn. Dat was o.m. het geval voor enige Duitsers, waarvan er eentje vanuit Karlsruhe zo'n 500 km veil had om hier 50 km te kunnen afhaspelen. Probeer die maar eens tegen te houden, wat we dan ook niet gedaan hebben. Sommigen hebben dan ook het volledige parkoers van 43 of 50 km uitgewandeld, zij het met de nodige hindernissen.

Mieke Pap_bRest ons nog al degenen te danken die hun medewerking verleenden aan deze jaarlijkse wandelhappening. En dat waren dit jaar : de gemeentebesturen van Ravels en Goirle, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Stichting Kempische Landgoederen, Brabants Landschap, de privé-eigenaars over wiens gronden we mochten passeren, Mevr. Misonne en bosbeheerder Luc Versteynen van de Schrieken over wiens eigendom we dankzij de goede zorgen toch konden wandelen. Tevens dank aan de uitbaters van Sporthal 't Molenslop, Mieke Pap en het vernieuwde Hegse Stalleke voor de ontvangst en bevoorrading van de deelnemende wandelaars. Onze verontschuldigingen ook aan Camping Tulderheyde, de Nieuwe Hoef, Aarle IJs en Radio Paloma voor het in extremis afzeggen van hun deelname met de nodige ongemakken als gevolg. En dan zijn er natuurlijk de talrijke medewerkers en -sters van de Ravelse
Wandelaars, Wereldwinkel, de Rappe Wielen en iedereen die ik mocht vergeten zijn, die ondanks de barre omstandigheden toch present tekenden.

Mieke Pap_eWij gaan ervan uit dat zulke omstandigheden zich slechts één keer op de tien jaar voordoen en gaan dan ook voluit voor de volgende editie, zowaar het 10-jarig jubileum van deze Mieke Pap-route, wat we in het voorjaar van 2016 dan ook uitgebreid in de verf willen zetten.

Zoals gebruikelijk kan u op www.beneluxwandelen.eu (rubriek laatste updates) honderden foto's van de Mieke Pap-route, sneeuwtapijten incluis, terugvinden.

Wij wensen inmiddels aan iedereen een gezond en voorspoedig wandeljaar 2015 !

Fotoreeks : Mieke Pap Wandelhappening 2014 - PdR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren