IMG 7192

Een dikke 300 lopers kwamen gisteren voor de eerste proef aan de start van de Ravelse Zomermarathon, jaargang 2014. Het contrast met vorig jaar was groot, waar het vorige keer nat en koud was konden dit keer de lopers genieten van schitterende loopcondities met een lekker voorjaarszonnetje.
De wind was hier en daar wel merkbaar, vooral voor hen de langste afstand hadden verkozen en voor deze unieke gelegenheid over het vliegveld van Weelde konden lopen.  Hier konden de echte die hards zich eens laten gaan… verstand op nul en blik op oneindig, dromen van een Olympische marathon… Organisator Carlo Cambré kan trots zijn op zijn organisatie, het was de eerste keer sinds lange tijd dat een sportevenement gebruik kon maken van het vliegveld en het was voor de deelnemers een unieke belevenis.

 

IMG 3939Bij de kortste afstand van 3.5 km was Wannes Hendrickx uit Retie de snelste voor Roger Hendrickx uit Arendonk. Het was wachten op de zevende vooraleer we een Ravelse deelnemer konden optekenen met Kristof Diels. Marleen Maes, ook al  uit Retie was de eerste dame met Marieke de Kinder als eerste Ravelse. 

IMG 3821In de middellange afstand van 7 km was Vorselaar aan de winst met Werry Sels voor Tom Michielsen uit Baarle Hertog. Rob Van Beek was hier de eerste Ravelse deelnemer op de derde plaats.  Cynthi Huybrechts was de eerste dame uit Houtvenne en Stin Vloemans uit Weelde liep als eerste Ravelse over de eindstreep als 6e dame. Ze was aan de finish net een zuchtje sneller dan de plaatselijke Hanne Van Gils.

IMG 7096Bij de 10.5km heren was Kurt Verheyen uit Merksplas net een handvol seconden sneller dan Niels Verhagen uit Ravels. Tine Diels was de te kloppen dame maar niemand was instaat haar tred te volgen en snelle Tine uit Merksplas kwam zelfs als eerste over de streep in de damescategorie op de 8e plaats.  Voor de eerste Ravelse dame moeten we al wachten op de 74 plaats vooraleer we Cindy Van de Pol tegenkomen uit Weelde. De klassementen worden intussen opgemaakt en de lopers beginnen al te denken aan de volgende proef in de Ravelse Zomermarathon op 13 juni voor de Stratenloop in Weelde. 

FOTO'S LENTEJOGGING

Lentejogging I - Finish KFC Flandria ® @J

Lentejogging II - Passage Vliegveld Weelde  ® LJ

Lentejogging II - Passage Tennisvelden  ® AV


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren