image016Op 7 november organiseert het 11.11.11 comitee samen met de Ravelse wandelaar de 6de Elfenwandeling

Na Weelde-Statie en Poppel is het dit jaar weer de beurt aan Weelde om als gastheer te fungeren voor de Elfenwandeling, waarvan de opbrengt volledig ten goede komt van de 11.11.11-aktie. Starten doe je vanuit de parochiezaal Sint-Michiel.

De lus van 8 km begeeft zich na de gebruikelijke aanloop naar de zanderige paden van Flaesheide. Je zet vervolgens koers naar de gemeentebossen van Baetenheide, die inmiddels werden omgetoverd tot een speelbos. Een kronkelpad leid je naar de voornaamste attracties : een poel, waar de nog zeer zeldzame kamsalamander in voorkomt en een bijenstand. Je kan er ook enkele meesterwerkjes van een boomzaagkunstenaar bewonderen. Via een landweg en een korte bosdoorsteek zet je vervolgens de terugkeer in.

De tweede lus neemt als rode draad de bossen van de Hoogeindse Bergen. Slingergewijs en via enkele zanderige paden zoek je wat rustiger dreven op die je naar de controlepost geleiden. Voor de 5km-afstand mocht je al eerder de terugweg aanvatten. Na de pauze volgt het omgekeerde scenario : eerst wat bredere bosdreven, daarna een licht golvend kronkelpad. Je gaat vervolgens uitlopen naar de molen 'Arbeid Adelt'. Deze prachtig gerestaureerde molen uit 1850 is zonder twijfel één der mooiste van België en de gelagzaal binnenin dient ook deze keer als tussenpost, op nauwelijks 600 meter van de startzaal.

De wandelaars die een langere afstand op het menu hebben gezet ( 23 of 30 km) opteren van hieruit voor een bijkomende lus die hen naar de gemeentebossen van Klein Ravels zal brengen, vlakbij het militaire NAVO-vliegveld. De bospaden worden er 'versierd' met enkele vennetjes aan Paardsdrank en de gemeentelijke visvijver Het Speeksel. Terugkeren doe je via een nieuwe tussenstop in de Molen, om dan door het oude centrum van Weelde, met de St. Michielskerk en de oude Pastorij met errond de vestinggracht, 'de Borcht', terug aan te landen in de startzaal.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren