IMG 20240818 WA0028

Gisteren streden een tiental ploegen, waaronder ook Duitse deelname, onderling in een wedstrijd touwtrekken op het touwtrekveld van de Galliërs in Ravels-Eel, gelegen naast de velden van Unitas.

Rawepo kwam even langs om de sfeer op te snuiven en wat info te verzamelen.

TTV De Galliërs

De Touwtrekvereniging van de Galliërs bestaat al geruimer tijd en is een blijver geworden, regelmatig komen er nieuwe leden bij en ook in de mix categorieën wordt een aardig stukje meegetrokken door de Galliërs. Het is een sport in meerdere categorieën die al vanaf jonge leeftijd kan worden beoefend.

Teamsport 

Touwtrekken, in de Angelsaksiche landen beter bekend als tug of war, is een teamsport waarin twee teams tegen elkaar strijden door aan weerszijden van een stevig touw te trekken. Het doel is om het andere team over een bepaalde markering of lijn te trekken, wat meestal op de grond is gemarkeerd. De sport vereist niet alleen kracht, maar ook techniek, uithoudingsvermogen en teamwork.

Een wedstrijd begint wanneer beide teams klaarstaan aan de uiteinden van het touw, met het midden van het touw precies boven de centrale lijn op de grond. Op het startsein beginnen de teams te trekken. De wedstrijd eindigt wanneer een team erin slaagt het andere team over de lijn te trekken of wanneer een bepaald aantal meters touw is gewonnen.

IMG 20240818 WA0007

Touwtrekken wordt vaak gespeeld als een recreatieve activiteit op evenementen en festivals, maar het is ook een serieuze competitieve sport met internationale wedstrijden en regels. De teams bestaan meestal uit acht leden, maar dit kan variëren afhankelijk van de competitie. Touwtrekken vereist een combinatie van fysieke kracht en strategische samenwerking binnen het team. Goede communicatie en een goed gecoördineerde trekbeweging zijn essentieel om de wedstrijd te winnen.

Terwijl er interviews worden afgenomen om de sport wat beter te begrijpen van een scheidsrechter, deelnemer en bestuur blijven de wedstrijden onverwijld doorgaan.

Scheidsrechter

Nick

Johan

Ondertussen werden ook naarstig wat foto’s geschoten door Nonkel Fotograag, Roger.

Voor de uitslagen verwijzen we naar de volgende pagina: UITSLAG RAVELS-EEL

1rawepo cameraFotoreportage competitie TTV Galliërs © RAWEPO

IMG 20240818 WA0037

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren