boomgaard sportlaureaten2023

Zaterdagavond werden in de Wouwer de Ravelse Sportlaureaten van het jaar 2022 in de bloemetjes gezet.

Na enkele magere jaren mocht het allemaal weer wat meer zijn en dat resulteerde in een pak sportbeoefenaars die waren afgezakt naar de Wouwer.

Nieuwe voorzitter

Sportraad Ravels heeft sinds vorig jaar een nieuwe voorzitter met Luc Pijpers en daarmee wordt een era afgesloten waarbij Frans Van Breda die sinds de dieren nog spraken de voorzitter was, een waardig opvolger heeft gevonden in Luc. De Sportraad dankt Frans voor vele jaren inzet en Luc zal zeker zijn best doen om de goede traditie verder te zetten om de Ravelse sportmensen te blijven ondersteunen. Zoals elk jaar was Luc ook verantwoordelijk voor de logistiek en de voorbereiding van de avond en dat was als vanouds tot in de perfectie georkestreerd.

Koen Rombouts had als schepen van Sport in Ravels een nieuw gezicht aangetrokken om alles vakkundig verbaal aan elkaar te knopen met Jeroen Van Der Loop die als presentator bij Radio 1, maar ook bij Playsports wel weet hoe hij deze sportvarkentjes moet wassen en strikken voor een interview.

Omdat het wat teveel is om in een enkele hap binnen te werken zullen we daarom de verschillende disciplines ook apart behandelen en we beginnen uiteraard met één van de belangrijkste groepen, de laureaten van de Special Olympics Belgium 2022.

Riet Stevens  - Bocce  VZW Mekanders – De Boomgaard

Bronzen medaille op Special Olympics Belgium 2022

riet

Riet heeft al een hele carrière achter de rug bij SOB, zoals wij Special Olympcis Belgium kortweg noemen. Jaren ging ze trainen voor judo en was ze de ster van de tatami. Enkele jaren geleden maakten ze de overstap naar Bocce. Een nieuwe dicipline waarbij er met zware houten ballen naar een witte bal moet gegooid worden. Een heel groot veld waarbij ze hun krachten goed moeten kunnen inschatten! Riet behaalde afgelopen jaar een bronzen medaille.

‘Ik hoop dat ik win! Maar als ik niet win, laat mij dan moedig een poging doen!’ (Eed van Special Olympics)

Daarom vinden wij al onze atleten die deelnemen aan Special Olympics winnaars! Echte sportmannen en vrouwen die voor hun sporten trainen, de nodige zenuwen hebben wanneer het wedstrijddag is, die genieten van supporters en de aandacht krijgen die ze verdienen!

We kiezen er met VZW Mekanders dan ook voor om niet enkel onze bronzen, zilveren en gouden medaille winnaars in de bloemetjes te zetten! Al onze sporters zetten hun beste beentje voor, samen met hun trainers van de Boomgaard of de trainers van hun sportclubs! En natuurlijk danken wij ook alle ouders en vrijwilligers die ervoor zorgen dat onze atleten op regelmatige basis kunnen trainen!

Gunter Van Bourgognie - Bocce VZW Mekanders – De Boomgaard

Bronzen medaille op Special Olympics Belgium 2022

gunter

Jaren geleden maakte Gunter deel uit van de zwemploeg van Mekanders.

Een tijdje geen SOB voor hem, maar sinds enkele jaren is Bocce zijn nieuwe sport! Bocce is dan ook een ideale sport voor rolstoelatleten! Special Olympics laat zien dat sporten voor iedereen moet kunnen. En Gunter laat ons allemaal zien dat je ook vanuit je rolstoel prachtige sportieve prestaties kan leveren. In 2022 keerde Gunter met een bronzen medaille terug naar Ravels.

Mario Schellekens Tafeltennis VZW Mekanders – De Boomgaard en TTV Poppel

Bronzen medaille op Special Olympics Belgium 2022

3de plaats Tafeltennistornooi Geel

mario

Mario werd ook door zijn tafeltennisclub in de bloemetjes gezet! Maar ook hij maakt deel uit van team Boomgaard op de Special Olympics. Na jaren judo te hebben gedaan, maakt hij nu het mooie weer bij het tafeltennis! Knappe acties en een goede concentratie werden vooral door Koen en de anderen van TTV Poppel aangeleerd! Voor een extra training op de Boomgaard kan Mario steeds rekenen op vrijwilliger Patrique! Je ziet, achter elke topatleet schuilt een heel team!

Onze Mario Schellekens (bewoner van De Boomgaard) mocht eindelijk de clubkleuren van de TTV Poppel verdedigen. Het afgelopen seizoen trainde Mario al fanatiek mee met Poppel maar was hij nog niet speelgerechtigd omdat hij nog bij Dessel was ingeschreven. Hij kon toen niet op tijd getransfereerd worden. Maar dit jaar was het allemaal in kannen en kruiken

en gaf hij alles wat hij waard was in de fraaie accommodatie in Geel waar een toernooi voor de G talenten werd gehouden. Er gaat geen training voorbij of de goedlachse Mario is van de partij. Vanaf minuut één voert hij vol overgave de trainingsoefeningen uit en dat resulteert in een prachtige bronzen plak. Dik verdiend Mario! Van harte proficiat! Wat zijn we trots op deze Kanjer van Mekanders!

En ook nog een speciale dankjewel vanuit De Boomgaard voor de tafeltennisclub waar Mario zich van in het begin direct thuis voelde!

Voorstelling atleten Boomgaard

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren