petanque ravels1tn

De petanqueclub van Ravels is ter gelegenheid van het nieuwe jaar volledig in het nieuw gezet.

De weldoener die ze hiervoor willen danken is de NV Tuytelaers die daarvoor stevig in de buidel moest tasten.

Fotoshoot

We gingen graag in op het maken van een foto om in het lokaal te laten hangen nu de outfits nog netjes proper waren

   XX Large foto kan u hier bekijken   

Bijna 50 leden

Het ledenaantal begint flink door te tellen als je zo’n groep “jeu de boulers”, maar zij horen liever petanquers een volledig nieuwe uitrusting moet geven.

De Ravelse club bestaat al sinds 1995,  we weten niet hoelang de huidige teamkledij al meeging, dus deze was welgekomen, en het bleef niet bij een poloshirtje alleen.

Ze stonden daar met z’n 48 te blinken in een nieuwe fleece vest, een Tuytblauwe peten een waterdichte regenjas om tegen een stootje te kunnen. Voor alle veiligheid had den Tuyt er ook nog splinternieuwe fluohesje voor iedereen bij gedaan want petanquers rijden per definitie veel met de fiets.

Stichters

De Petanqueclub Ravels werd in 1995 opgericht door Frans Hertogs, geflankeerd door Roger Aerts, Jos Van Nooten en Fons Van Gils.  

Ondertussen zijn de twee Jacquelines de trekkers van de groep met Jaqueline Versmissen als voorzitster en Jackie Hertogs als penningmeester, zeg maar “Spic & Span regelen wat kan”.

Verbroederen met de buren

Drie keer per jaar wordt er verbroederd met de buurgemeenten, ne keer in Poppel, dan nog eens in Weelde en ze trekken ook de vaart over naar Arendonk. Dat is dan niet om fanatiek een wedstrijd te gaan spelen, de nadruk ligt altijd op verbroedering met de tegenstanders.

Natuurlijk zijn ze in Ravels nog altijd blij met nieuwe leden. Hun clublokaal ligt achter het WZC van Ravels in het Chalet waarnaast de velden liggen. Op dinsdag kan er getraind worden voor de strafste van den hoop en op donderdagnamiddag is het vaste petanquedag.

Maar daarmee is het nog niet gedaan, ze vieren ook graag eens een feestje bij de Ravelse petanquers.  Wel drie keer per jaar organiseren “Spik & Span” iets, soms is dat iets met Sinterklaas, een andere keer wordt er al eens een hapje gegeten en gedronken. Die twee Jaquelines vinden altijd wel wat om te vieren.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren