dkp1

Gisteren kwamen 64 schutters samen op het terrein van handboogvereniging “de Kromme Pijl” in Poppel voor een echte interland België-Nederland op de 25 m stand.

Naast de schutters zelf is er gewoonlijk niet veel volk om te supporteren zodat het vooral een dag was waarin concentratie een grote rol speelde.

 

Interland 25 m baan.

Voor deze interland op Poppelse bodem waren jammer genoeg geen lokale schutters geselecteerd. Zij hadden zich niet geplaatst via de verschillende voorrondes die aan deze interland vooraf waren gegaan.

Er werd geschoten met 8 ploegen van 4 man, in totaal kwamen dus 64 schutters aan de bak om te proberen het middelpunt van het blazoen te raken.

dkp2

De 8 ploegen waren verdeeld in 3 herenploegen, een dames en jeugdteam, daarbij nog een masters en veteranen ploeg en als laatste de compounders die met een special boog naar het blazoen schieten. De andere zeven ploegen schieten met de zogenaamde “recurve” boog. De “compound” bogen zijn nog relatief nieuw alhoewel ze al 50 jaar geleden zijn ontwikkeld. Toch zien ze er erg spectaculair uit met hun katrolletjes.

De schutters van de club van Poppel schieten over het algemeen niet over deze korte afstand. Ze houden meer van het langere werk over grotere afstand of het 3D schieten, vooral de jeugdige clubleden houden hiervan.

dkp4 

Klinkende overwinning voor Nederland.dkp5

Er moesten 10 sets van 5 pijlen worden verschoten over de voor- en de namiddag.

Aan het eind van de dag moest de Belgische delegatie nederig toegeven dat de Nederlanders gisteren in een beter dag waren. Nederland won deze interland met duidelijke cijfers.

We geven u graag de individuele ranking nog even mee :  pdfIndividuele_ranking.pdf357.11 KB11/09/2017, 08:33

 

1rawepo camera     Fotoreportage Interland België-Nederland DKP Poppel © RAWEPO

dkp3 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren