discozwemmenGisterenavond werd in het zwembad voor het eerst aan disco-zwemmen gedaan. In het kader van de zwembaddagen werd het knappe bassin van Weelde omgetoverd tot een heuse discotheek met licht- en geluidsinstallatie. Buiten verwachting veel kinderen, en ook enkele ouders, kwamen opdagen. Er vormde zich dan ook een flinke rij wachtende voor de balie van het zwembad. En daar zat nu net een vervelend probleem.

Het disco-zwemmen werd aangekondigd voor donderdag 14 november 2013 van 19:00 tot 21:00 uur en zou voor iedereen toegankelijk zijn. Daarbij werd vermeld dat de kostprijs die van een gewone zwembeurt zou zijn (1,50 of 2,00 euro). Zwembeurten zijn bij reglement vastgesteld op 60 minuten en dus was het de vraag of er in twee groepen zou gezwommen worden, namelijk een groep van 19:00 tot 20:00 uur en een groep van 20:00 tot 21:00 uur. Alleen was dat niet duidelijk vermeld op de verspreidde affiches en flyers.

zwembaddagenMaar gezien de overweldigende opkomst werd al snel duidelijk dat er in twee groepen moest gezwommen worden. In het gemeentelijk reglement van het zwembad staat namelijk dat er slechts 66 personen tegelijkertijd in het bassin mogen, om veiligheidsredenen uiteraard. En daar konden de aanwezige badmeesters en verantwoordelijken niet buiten. En zo moesten een aantal kinderen en ouders teleurgesteld worden. De laatste twintig a dertig van de rij die zich rond 19:00 uur vormde moesten namelijk een uurtje wachten om te gaan discowemmen. Dat leidde uiteraard tot enige discussies, maar reglementen zijn er nu eenmaal om nageleefd te worden, zeker als het om de veiligheid van onze kinderen gaat. Uiteindelijk zijn de meeste wachtenden dan gewoon huiswaarts gekeerd om niet meer terug te komen.

Verder was het voor de aanwezigen een hele leuke ervaring, al mochten voor sommigen de gekleurde spots ook wel knipperen in plaats van statisch te schijnen. Misschien een opmerking om mee te nemen naar een volgende gelegenheid. Sommigen vroegen zich trouwens ook af of het niet interessant zou zijn om een volgende disco-avond op te delen in twee leeftijdsgroepen waarbij de jongsten het eerste uur zwemmen en de ouderen het tweede.

In totaal kwamen dus een kleine honderd sportievelingen opdagen en daarmee was het initiatief meer dan geslaagd.

Nog in het kader van de zwembaddagen is er morgen, zaterdag 16 november, De Piere Swimmathon, de eerste editie van een fantastische zwemmarathon met mooie prijzen voor de eerste 3 ploegen. De teams met maximum vijf kinderen ouder van tien jaar kunnen gratis deelnemen tussen 10:00 en 12:00 uur

Foto's : discozwemmen 14 november 2013

Ter informatie vind je hieronder een link naar het reglement van het zwembad van Ravels (Weelde) : http://www.ravels.be/file_uploads/3444.pdf

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren