© RAWEPO

In Ravels wordt een ambitieus initiatief gelanceerd om alle huizen aan te sluiten op het rioleringsnetwerk.

Op dit moment is meer dan 85 procent van de woningen al aangesloten, maar het gemeentebestuur streeft ernaar om dit tegen 2030 te verhogen tot 100 procent. Een bewonderenswaardig streven!

De grootste bouwprojecten van deze bestuursperiode in Ravels zijn nu voltooid. In wijken zoals Hegge, Heesdijk en Grootwaterstraat zijn meer dan 250 woningen succesvol aangesloten op het rioleringsnet, met een investering van zes miljoen euro. Hiermee presteert Ravels momenteel boven het Vlaamse gemiddelde van 85 procent aansluiting. Maar daar blijft het niet bij.

Momenteel wordt begonnen met de aanleg van gescheiden rioleringen in de Kanaaldijk en Vaartstraat, waarvan de werkzaamheden naar verwachting eind dit jaar zullen worden afgerond. Later in het jaar staan ook de Koningsstraat en Bremberg-Beekseweg op het programma, waardoor Ravels tegen het einde van deze bestuursperiode een aansluitingsgraad van negentig procent zal bereiken.

En er is nog meer goed nieuws: in de volgende bestuursperiode zullen er nog meer rioleringsprojecten worden uitgevoerd in Ravels. Deze ambitieuze investering van dertig miljoen euro zal zonder schulden worden gerealiseerd, zoals burgemeester Walter Luyten (CD&V) benadrukt. Het doel is om Ravels financieel gezond te houden en een schuldenvrije gemeente te blijven.

Om ook wateroverlast bij hevige regenval aan te pakken, wordt er ingezet op het afkoppelen van hemelwater. Niet alleen wordt er een fietspad aangelegd in de Peelsestraat en Kerkstraat, maar ook wordt er een gescheiden riolering aangebracht. Daarnaast wordt er gewerkt aan een afkoppelingsproject in de Boomgaardstraat en drie andere straten. Deze maatregelen zullen de wateroverlast verminderen en bijdragen aan een duurzamere leefomgeving in Ravels.

Ravels heeft zelfs een dossier ingediend bij de Vlaamse Milieumaatschappij voor decentrale zuivering in afgelegen woongebieden, waardoor plaatsen zoals Hulsel en Maarle in de toekomst ook van riolering kunnen worden voorzien. Een stap in de goede richting voor een groenere en efficiëntere gemeente! 🌿💧

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren